ERRITSØ

Ingen serverede mellemmåltider på Peter Aage Gården fra mandag

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Forældrene har nu ansvaret for børnenes mellemmåltider, og at de holdes kølige. Det gælder også drikkevarer

Det er forældrerådet, der har truffet den beslutning, som betyder at forældre sparer 120,- kroner månedligt – men selv skal lave mellemmåltiderne, som skal stå på en fælles hylde.

Lovgivningen forhindrer “mellemmåltidsordningen”
Indtil i dag, har forældrene betalt 120 kr., og så har Peter Aage Gården sørget for ét mellemmåltid om formiddagen, og ét om eftermiddagen. Derved sker der angiveligt en sammeblanding af institutionens økonomi, og forældrenes. Det er i, følge det oplyste, ikke lovligt. Mellemmåltider er ikke en del at det kommunale tilbud.

Personaleressourcer skal betales
Forældrerådet skriver til forældrene: “Vi har i forældrerådet besluttet, at vi ikke ville pålægge jer forældre yderligere udgifter i forhold til at kunne forsætte vores nuværende mellemmåltidsordning, for det ville blive væsentligt dyrere end de 120 kr., som betales for den nuværende ordningen, da ordningen så også skulle betale for de personaleressourcer der skulle bruges til at fastholde ordningen.”

Manglende kølekapacitet
Peter Aage Gården kan ikke tilbyde, at køle hverken mellemmåltider eller det børnene skal have med hjemmefra til at drikke i løbet af dagen.
(Det må dog formodes, at børnene har fri adgang til vand? Red.)

Det anslås af forældrerådet, at der skal bruges fem køleskabe for at kunne holde 2 gange 26 mellemmåltider, og en drikkedunk pr. barn, kølige. Det er der ikke økonomi til.

Køleskabe skal naturligvis gøres rent, og forældrerådet kan ikke finde penge til, at personalet kan gøre det én gang om ugen “for at opretholde en god hygiejne standard.” Driftsudgifter til el nævnes ikke.

Løsningen er, skriver forældrerådet: “Der er nu opsat reoler med opbevaringskasser til formiddagsmadkassen og til eftermiddagsmadkassen og holder til drikkedunkene i garderoberne, så det er let at gå til for jer som forældrene, børnene og personalet.”

Vejledning til forældrene
Da det nok ikke forventes, at alle forældre har erfaring med at holde madpakker med mellemmåltider nedkølede, er der udsendt denne vejledning, af forældrerådet: “….. anbefaler derfor, at der i børnenes madkasse lægges et lille køleelement, …….. og for at holde vandet i drikkedunken kold kan man enten putte isterninger i om morgenen eller fryse lidt af vandet om natten og sả fylde op med koldt om morgenen, så vil det kunne holde sig nogenlunde koldt i løbet af dagen.”

DanmarkC TV har forsøgt at få en kommentar fra pædagogisk leder, Kirsten Hummelgaard Hansen, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelse her i weekende..

Tip os – artiklen herover bygger op et tip fra en seere

DanmarkC TVs nyhedsredaktion har brug for din viden og dine informationer, for at kunne videreformidle historier til vores seere i hele Syddanmark. Dit tip vil altid blive behandlet med stor fortrolighed, og med kildebeskyttelse hvis det skønnes påkrævet.

Du er meget velkommen til at sende os dit tip via mail. Du er også velkommen til at ringe til vores nyhedsvagt hvis et tip er presserende. Telefon: 93 93 40 88.

DanmarkC TV når ud til alle husstande (792.000 personer) via både antenne og kabel-tv – fra Horsens og helt ned til grænsen. Hertil skal lægges husstande og personer der ser os på internettet.