FREDERICIA

Hyldest til kultur- og sportsfrivillige i Fredericia: Offentlig nominering åbner for hyldest til lokale ildsjæle

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Fredericia Kommune er klar til at hylde og fejre de mange frivillige i kultur- og sportssektoren ved den kommende Kultur- og Idrætsfest i Eksercerhuset i efteråret.

Seks priser er på spil, og offentligheden har nu mulighed for at nominere de frivillige ildsjæle, der gør en væsentlig forskel i deres lokalsamfund.

Denne fejring af frivilligheden skaber fokus på trivsel, fællesskab, innovative initiativer og brobygning. Fredericias frivillige indenfor kultur- og sportssektoren vil blive anerkendt og fejret ved Kultur- og Idrætsfesten, der finder sted den 3. oktober i Eksercerhuset.

Festen vil være vært for uddelingen af seks forskellige priser, og nomineringen er nu åben for alle, der ønsker at fremhæve de frivillige ildsjæle, der gør en reel forskel i deres lokalsamfund. Vinderne af disse seks priser vil ikke blot blive udvalgt på baggrund af resultater og præstationer, men mere så på det fællesskab og den frivillige indsats, der er blevet ydet, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

“Det er af vital betydning at anerkende og fejre de frivillige,” udtaler Peder Tind, formand for Kultur- og Idrætsudvalget. “I Fredericia Kommune har vi mulighed for et aktivt, varieret og inspirerende fritidsliv for både børn og voksne. Uden de frivillige ville dette ikke være muligt. De er kernen, der holder Fredericias imponerende foreningsliv sammen. Derfor ser jeg frem til at fejre dem ved Kultur- og Idrætsfesten den 3. oktober. De fortjener det virkelig. De yder et uvurderligt bidrag hele året rundt, hvilket i høj grad styrker vores identitet og fællesskab.”

Fredericia Kommune kan prale af et mangfoldigt kultur- og sportsmiljø, der spænder bredt med mere end 150 foreninger. Fra orkestre og badmintonklubber til brætspilsentusiaster og teatergrupper, er udvalget stort.

“Jeg er meget stolt over den variation og alsidighed, der findes blandt Fredericia Kommunes mange foreninger. Jeg håber, at Kultur- og Idrætsfesten den 3. oktober kan bidrage til at give de mange frivillige endnu mere anerkendelse. Derfor vil jeg gerne opfordre alle til at give de frivillige et ekstra skulderklap og nominere dem til en af de seks priser,” siger David Gulløv, næstformand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Peder Tind (V) og David Gulløv (S) fra Kultur- og Idrætsudvalget ser frem at kunne hylde de lokale ildsjæle til årets Kultur- og Idrætsfest den 3. oktober. Foto: DanmarkC TV

De 6 priser, der uddeles til Kultur- og Idrætsfesten den 3. oktober, er:

Årets Trivsel

Prisen går til den forening eller person, som har formået at skabe en særlig kultur, hvor der er fokus på trivsel og fællesskab.

Årets Brobygger

Prisen går til den eller de, der har skabt nye spændende forbindelser inden for kultur- eller idrætsområdet. Dette kunne f.eks. være forbindelser mellem generationer, steder, traditioner eller personer.

Årets Talknuser

Prisen går til personen, der år efter år tænker økonomi og forening sammen. Personen arbejder ofte i baggrunden, men er nok én af de absolut vigtigste personer i foreningen.

Årets SoMe

Prisen går til foreningen, der har formået at bruge sociale medier til at skabe værdi på en nytænkende og inspirerende måde.

Årets Initiativ

Initiativprisen anerkender initiativet, der har gjort en positiv forskel lokalt og skabt fornyelse for kommunens borgere inden for kultur- og idrætsområdet. Årets initiativ kan være et fast aktivitetstilbud, en event eller et projekt, der har formået at skabe fornyelse på området.

Årets Ærespris

Prisen går til personen, der igennem et livslangt virke har været engageret og frivilligt inden for kultur- og idrætsområdet i Fredericia.

For at nominere en frivillig, kan man gå til dette link: https://forms.office.com/e/BQqpJjnjdh.
Sidste frist for nomineringer er den 18. august 2023.

Kultur- og Idrætsfesten 2023 er finansieret i samarbejde med Folkeoplysningsrådet, Idrætsrådet og Fredericia Eliteidræt.