FREDERICIA

HERSLEV SKOLE SOLGT TIL ILDSJÆLE FOR 85.000 kr.

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Lokale ildsjæle køber Herslev Skole og sikrer idrætsfaciliteter og børnehave

 

Fredericia Byråd godkendte mandag den 24. marts 2014 salget af Herslev Skole til en salgspris på 85.000 kr. til Pia og Ole Møller fra Herslev. Kommunen modtog i alt fire bud på ejendommen, som alle lå inden for nogenlunde samme prisleje.

 

”Salget er den bedst tænkelige løsning for idrætsforeningen og landsbymiljøet i Herslev. Køberne er et par, som er stærkt forankret i lokalområdet og som føler et stort ansvar for at bevare og skabe liv i Herslev”, udtaler borgmester Jacob Bjerregaard.

 

I købsaftalen indgår det, at børnehaven, som har til huse i en af bygningerne, kan fortsætte som hidtil og i de første fem år uden at betale husleje. Herefter kan der indgås en almindelig lejekontrakt med de nye ejere.

 

Idrætsforeningen får adgang til baner, omklædningsrum og tidligere klasseværelser, og derudover planlægger de nye ejere på sigt at istandsætte resten af bygningerne til øvrige aktiviteter og beboelse.

 

”Jeg er meget glad for, at det med salget er lykkes at finde en fremtid for bygningerne og idrætsaktiviteterne. Vi ved alle sammen, at det ikke er godt for et landsbysamfund, når man er nødt til at lukke skolen, men hvis skolen udover det får lov at stå tom og forfalde, bliver det ekstra vanskeligt for beboerne. Det ser vi desværre mange steder i landet, så jeg synes, at vi er meget heldige med den købsaftale, vi nu har fået på plads”, udtaler borgmesteren.

 

Salgsprisen på 85.000 kr. betyder, at kommunen får dækket omkostningerne ved salget, men det giver ikke et kontantbeløb til kommunekassen. Kommunen har dog heller aldrig budgetteret med et overskud på salget af Herslev Skole. Til gengæld vil kommunen fremover spare udgifterne til vedligehold af bygningerne.

 

Da børnehaven blev etableret i 2010, blev der brugt ca. 10 mio. kr. på istandsættelse, men da børnehaven bliver liggende, vil kommunen stadig få glæde af de renoverede lokaler, selvom den ikke længere ejer bygningen. Med i aftalen gælder også, at børnehaven i de første fem år som lejer kun skal betale for forbrug.

 

”Vi kunne muligvis have fået lidt mere for Herslev Skole, hvis vi var ligeglade med, hvad bygningerne skulle bruges til fremover, men her har vi vægtet hensynet til lokalområdet højere. Det betyder utrolig meget for byrådet, at der med dette salg tilføres nyt liv til Herslev”, fastslår Jacob Bjerregaard.