FREDERICIA

Hellestedet kan sættes i stand efter omfattende brand

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Efter en omfattende brand, er gode kræfter rykket sammen

Mange gode kræfter er rykket sammen, og der er fundet en løsning, mens Hellestedet bliver sat i stand. Social- og Beskæftigelsesudvalget sætter pris på samarbejdet

Sidste weekend udbrændte Hellestedet i Norgesgade. Der har i ugens løb været stor aktivitet og centrale aktører på tværs af kommune, politi og civilsamfundet er mødtes med kort varsel. 

”Det er super positivt at mærke, hvordan alle rykker sammen og har fokus på at finde en god løsning. Teknikerne har vurderet, at Hellestedet kan sættes i stand, så det er rigtigt positivt”, siger Peder Tind formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

John Nyborg, næstformand i udvalget tilføjer:

”På den korte bane er der fundet en løsning, hvor vi kan leje en container af en lokal smed, som sættes op ved siden af det nuværende Hellested. Det betyder, at vi meget hurtigt kan få noget brugbart stablet på benene, så brugerne har et sted at være i læ for regn og vind”. 

Hellestedet har været i brug i 11 måneder. Det fungerer som et mødested for en gruppe borgere, som har svært ved at mødes andre steder. 

”Når Hellestedet er sat i stand, skal vi sammen med brugerne og parterne omkring Hellestedet have en drøftelse af, hvordan vi får styrket sikkerheden og trygheden for brugerne. Det er vigtigt, at der er plads til alle, og vi holder fast i, at Fredericia er en by, hvor der er en plads til alle befolkningsgrupper”, tilføjer Inger Nielsen, medlem af Social og Beskæftigelsesudvalget”

Forventningen er at containeren bliver stillet op i den kommende uge, som en midlertidig løsning indtil det oprindelige Hellested er renoveret.  

Det koster kommunen omkring 250.000 – 300.000 kr. at istandsætte det brandhærgede hellested.