SAMFUND

H.K.H. PRINS HENRIK VAR VELLIDT I FÆSTNINGSBYEN

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

H.K.H. Prins Henrik var vellidt i Fredericia, og Prinsen indvidede så sent som i 2015 en flot ny bronce-kanon på Fredericia Vold

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik, besøgte i 2015 Fredericia, for at indvie – og affyre en ny kanon på Fredericia vold.

Den nye kanon var en gave fra Augustinus Fonden til Fæstningsbyen.

Se eller gense H.K.H. Prins Henrik indvie den nye bronce-kanon på Fredericia vold i indslaget nederst i artiklen.

H.K.H. Prins Henrik sov stille ind på Fredensborg slot, tirsdag d. 13. februar 2018 kl. 23.18.

 

 

Der gennemføres en sørgesalut torsdag morgen kl. 8.00. Sørgesalutten gennemføres fra Batteriet Sixtus på Holmen i København og fra kanonerne på Kronborg Slot i Helsingør. Det er Søværnets Militærpolitivagt på Holmen, der skyder med kanonerne på Batteriet Sixtus, og soldater fra Artilleriafdelingen i Oksbøl, der skyder med kanonerne på Kronborg Slot.

Salutten består af tre gange 27 skud, der affyres med 30 sekunders mellemrum (ca. 40 min.). Historisk set er der ved dansk krigsførelse blevet affyret ”dansk løsen” på tre skud for at indikere de danske enheders placering. Sørgesalutten har rod i ”dansk løsen”, og der er derfor tradition for, at den kan deles med tre.

 

Besøgte Fredericia ved flere lejligheder

Prins Henrik havde en god relation til Fredericia og var protektor for Landskomiteen til Renovering af Fredericia Vold. Han har besøgt byen flere gange – både alene og sammen med Dronning Margrethe:

I 2005 overrakte han i forbindelse med De Danske Forsvarsbrødre for Fredericia og Omegns 100-års jubilæum nøglen til byporten, Prinsens Port. Den havde været forsvundet i 141 år. I 2007 indviede Prinsen og Dronning Margrethe i fællesskab Bjørn Nørgaards mosaikker i Christianskirken, og i 2015 var Prins Henrik endnu en gang på besøg for at indvi en kanon på Fredericia Vold i forbindelse med 6. Juli-fejringen.

 

*********

VIND ET SÆT BLUETOOTH EARLUGS:

FÆSTNINGSBYENS ÅRSTALSKONKURRENCE