DanmarkC TV

Home FREDERICIA Grundsalg næppe skyld i fritagelse for tjeneste
Grundsalg næppe skyld i fritagelse for tjeneste

Grundsalg næppe skyld i fritagelse for tjeneste

0

Kommunaldirektørs fritagelse for tjenestes direkte forbindelse til Fredericia kommunes tidligere borgmester Jacob Bjerregaards lukrative grundkøb på Argentinervej, strider mod tidslinje

I forbindelse med at Fredericias tidligere borgmester Jacob Bjerregaard, trak sig fra sin post som borgmester, sideløbende med, at EkstraBladet satte fokus på flere mistanker omkring forfordeling ved grundsalg, og ansættelse af borgmesterfruen i en lukrativ stilling som chefjurist hos havneselskabet ADP A/S, er kommunaldirektøren i Fredericia kommune nu også blevet hjemsendt. Det sker efter, at byrådet har gennemgået dele af den foreløbige advokatundersøgelse i sagen.

Beslutningen om at hjemsende kommunaldirektøren med øjeblikkelig virkning, blev truffet af et enigt byråd, på et ekstraordinært byrådsmøde tirsdag d. 5. januar 2021.

Kommunalbestyrelsen i Fredericia kommune, har ikke ønsket at kommentere nærmere, hvad hjemsemsendelsen skyldes, og henviser til, at der er tale om en personsag.

DanmarkC TV har kigget nærmere på sagen, efter at flere har kommenteret på kommunaldirektørens hjemsendelse.

Det er nærliggende at tro, at hjemsendelsen skyldes kommunaldirektørens forbindelse til den nu tidligere borgmester i Fredericia kommune, Jacob Bjerregaards fordelagtige jordkøb på Argentinervej, men ved at studere tidslinjen for borgmesterens jordkøb og ansættelsen af kommunaldirektøren i Fredericia kommune, er det mere sandsynligt, at selve jordsalget til Jacob Bjerregaard tilbage i 2016, ikke er sket på den hjemsendte kommunaldirektørs vagt.

I 2016 sad Michael Holst nemlig som kommunaldirektør, i Fredericia kommune.

Tidslinje i borgmestersagen

2015 – Fredericia kommune køber udstykningen på Argentinervej, af erhvervsmanden Mogens Ussing for 11 millioner kroner.

2016 – Nu tidligere borgmester Jacob Bjerregaard køber en lukrativ hjørnegrund på udstykningen, lige for næsen af en anden interesseret køber

2017 – Fredericia kommune ansætter Annemarie Zacho-Broe som Velfærdsdirektør

2018Fredericia kommune ansætter pr. 1. juni Annemarie Zacho-Broe som kommunaldirektør. Allerede siden marts 2018, har Annemarie Zacho-Broe været konstitueret kommunaldirektør i kommunen.

2021 – Kommunaldirektøren hjemsendes i sagen om Fredericia kommunes advokatundersøgelse af den fratrådte borgmester – Jacob Bjerregaards lukrative jordkøb på Argentinervej.

Ved gennemgangen af tidslinjen står det tydeligt, at den hjemsendte kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe, ikke var ansat som Kommunaldirektør på det pågældende tidspunkt.

Dermed kan spekulationerne omkring Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe direkte indblanding i selve jordsalget, sparkes til hjørne.

Kommunalbestyrelsen er helt lukket omkring sagen, og har udsendt en pressemeddelelse, hvor hjemsendelsen af kommunaldirektøren bekræftes.

Spekulationerne og rygterne på de sociale medier er mange, men baggrunden for kommunaldirektørens fritagelse for tjeneste, kendes kun af parterne selv. Heller ikke kommunaldirektørens fagforening, er på nuværende tidspunkt orienteret om baggrunden for tjenestefritagelsen, oplyser Ekstrabladet.

Senere på måneden ventes den endelige advokat rapport at foreligge, og Kommunal Bestyrelsen ventes at gennemgå denne og træffe beslutninger om sagens videre gang.

DanmarkC TV følger sagen.