DanmarkC TV

Home SAMFUND GADEFODBOLD FOR UDSATTE OG HJEMLØSE
GADEFODBOLD FOR UDSATTE OG HJEMLØSE

GADEFODBOLD FOR UDSATTE OG HJEMLØSE

0

Akseltorv i hjertet af Fredericia lægger på torsdag asfalt til De Åbne Jyske mesterskaber i gadefodbold med deltagelse af ca. 175 udsatte og hjemløse gadefodboldspillere fra 17 hold der kommer fra hele landet. Fælles for spillerne er, at de ikke passer ind i den traditionelle foreningsidræt, men at de ikke desto mindre gerne vil være en del af et idrætsfælleskab og dyrke idræt og spille fodbold med ligesindede.

Det er organisationen OMBOLD, der står bag mesterskabet. OMBOLD har gennem 13 år tilbudt flere tusinde socialt udsatte mennesker at være en del af et inkluderende og landsdækkende idrætsfællesskab, hvor det handler ligeså meget om at være med, som om at vinde. Hos OMBOLD kan alle være med. Vi går ikke op i, hvad de har med i bagagen, for hos os er de først og fremmest fodboldspillere, og på fodboldbanen kan man ikke se forskel på folk. Det giver spillerne en positiv oplevelse, hvor de bliver set for noget andet end det at være udsat”, fortæller Kristian Vincents, der er idrætskonsulent i OMBOLD.

Det er første gang at Fredericia afholder De Åbne Jyske Mesterskaber og Lars Ejby Pedersen, Formand for Kultur- og Idrætsudvalget, som åbner stævnet og senere uddeler medaljer, håber at det kan være med til at kickstarte et fodboldtilbud for udsatte i byen. Han fortsætter ”Idræt og det fællesskab der følger med, er vigtigt for alle – også for udsatte og hjemløse mennesker, der om nogen kan have brug for de sociale og sundhedsmæssige fordele som holdsporten fører med sig. Det er derfor vi i Fredericia kommune støtter op om arrangementet og forhåbentligt kan det være med til at nogle flere af kommunens udsatte borgere får lyst og mod til at dyrke idræt”

Arrangementet er åbent for alle tilskuere, der er velkomne til at komme forbi og se fodbold og få en kop kaffe.
Praktisk info
Tid og sted: torsdag den 15. juni fra 11-16 på Axeltorv i Fredericia