FREDERICIA

Friskrenoverede kanoner klar til 6. Juli festligheder

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

I forberedelse til dette års 6. juli festligheder, har Museerne i Fredericia arbejdet hårdt på at renovere og bringe 11 historiske kanoner tilbage. De første fem blev bragt tilbage til volden sidste år, og nu er yderligere fire kanoner blevet geninstalleret.

De første fem kanoner blev sat på plads for et år siden, og nu er endnu fire klar til at blive vist frem, fortæller Karsten Merrald Sørensen, museumsleder ved Museerne i Fredericia.

“Vi har netop placeret fire mere kanoner ved Prinsessens Bastion,” sagde Sørensen. “I alt har vi 18 kanoner på Fredericia Vold, og i 2020 fik vi midler til at renovere de første 11 fra Fredericia kommune. Nu er vi næsten færdige med det arbejde. Efter sommerferien vil de sidste to kanoner blive sendt til renovering og de vil være klar i løbet af efteråret.”

Sørensen bemærker, at der altid er mange ting i gang med Fredericia Vold. De nyrenoverede kanoner vil nu blive placeret, som de skal være, hvilket vil betyde, at ‘Prinsessens Bastion’ er bestykket som det var i 1849.

“Der sker jo hele tiden rigtig mange ting i forhold til Fredericia Vold, kanonerne her kommer til at stå sådan som de skal, sådan at hele ‘Prinsessens Bastion’ er bestykket ligesom som den var i 1849. Derudover sker der rigtig mange ting, Landsoldatspladsen er lige blevet renoveret i forbindelse med det store Maersk-projekt, som Fredericia kommune og Maersk har stået for, og det samme gælder ‘Kongens Port’ som snart står færdig, og så kommer arbejdet videre med de planer som ligger derigennem.” afslutter Karsten Merrald Sørensen.

De 4 restaurerede kanoner kommer på plads ved 'Prinsessens Bastion' Foto: DanmarkC TV