FREDERICIA

Fredericias Brandstation fejrer 70-års jubilæum med åbent hus

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Brandstationen åbner dørene for offentligheden og byder på aktiviteter, demoer og endda en tur op i redningsstigen

Hvis væggene på Fredericia Brandstation kunne tale, ville de have 70 års historie og erindringer at dele. Indviet i 1953 som “Danmarks smukkeste brandstation,” står stationen på Prangervej stadig som et ikon i Fredericia. For at markere denne milepæl inviterer Fredericia Brandkorpsforening alle til åbent hus den 17. september fra kl. 10 til 14, oplyses det i en pressemeddelelse.

Her ses der på brandbiler til åbent hus på Brandstationen i 2022. Foto: arkivfoto, DanmarkC TV

Hvad laver brandfolk, når flammerne ikke danser?

Her er der mulighed for at møde brandfolkene og få et indblik i, hvordan deres hverdag på stationen er. For hvad laver brandfolkene egentlig, når de ikke er ude at slukke ildebrand?

– De fleste mennesker forbinder os med ildebrande og redningsaktioner, men der er også rolige stunder, hvor vi forbereder os og uddanner os, udtaler Kim Holgersen, formand for brandværnsforeningen.

Brandfolkene vil blandt andet demonstrere, hvordan de slukker forskellige typer ildebrande, men gæsterne får også mulighed for at afprøve noget af det udstyr, der bliver brugt på de forskellige indsatser.

De eventyrlystne besøgende kan få chancen for at komme 30 meter op i luften i brandstationens redningsstige. Foto: DanmarkC TV

Modige børn kan prøve kræfter med en udfordrende røgdykkerbane eller sprøjte med en brandslange, og alle kan få lov at opleve vores køretøjer helt tæt på – både brandbiler og busser. For dem, der ønsker lidt mere action, er der mulighed for at tage en tur i den 30 meter høje redningsstige.

– Vi oplevede sidste år, at der var stor interesse for at prøve redningsstigen, så for at undgå kø og lang ventetid, har vi i år indført et nummersystem, fortæller Kim Holgersen. Han påpeger samtidig, at der desværre kun er et begrænset antal personer, som kan nå at prøve stigen.

Gamle historier og grillede pølser

For dem, der er mere interesseret i brandstationens historiske aspekt, vil seniorforeningen for brandfolk vise nogle af deres gamle brandbiler og materiel. Ambulancepersonalet fra Responce vil også være til stede, og de er klar til at vise deres ambulancer frem til de besøgende.

Hvis al denne action og læring gør dig sulten, vil der være pølser, sodavand og popcorn til salg. Og som en praktisk note anbefales det, at gæster parkerer i Vester Voldgade, Jernbanegade eller på p-pladsen Norgesgade Syd/Nord.

DanmarkC TV var med ved sidste års åbent hus på Fredericia Brandstation, få en lille forsmag på hvad du kan forvente her: