FREDERICIA

Fredericianerne gav 310.420 kr. til Kræftens Bekæmpelse i går

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Det flotte resultat blev opnået ved landsindsamlingen, og er en forbedring på 44.299 kr. i forhold til 2023

Rigtig mange, nogle vil nok mene alt for mange, bliver ramt af sygdommen kræft, som i grunden er en lang række arter af kræft. Der er brugt mange timer, og ikke mindst penge, på forskning, og derfor kan Danmark glæde sig over, at muligheden for overlevelse er steget gennem årene.

Forskere har endnu ikke knækket kræft-koden, men de og lægerne er blevet utrolig dygtige til at angribe den individuelle kræftsygdom helt specifikt.

Hjælp til patienter og pårørende
Ud over den vigtige forskning, hjælper Kræftens Bekæmpelse alle der bliver syge, og også deres pårørende, hvis det ønskes. Det kræver ikke medlemsskab, at tage mod disse tilbud, hvor Kræftlinjen med telefonnummer 80 30 10 30 måske er det mest kendte.

Asger Veje er indsamlingsleder for hele Fredericia Kommune, og han er en rigtig glad og beskeden indsamlingsleder. “Det er meget flot”, og “Vi er meget tilfredse” er hvad den beskedne jyde kan sige om resultatet.

Indsamlingen er ikke helt slut. Det er stadig muligt at indbetale enten via Kræftens Bekæmpelses hjemmeside, eller den “flyer” der er kommet i postkassen hvor borgerne ikke var hjemme.

Skærbæk har fuldt hus med indsamlere
Der er rundt omkring i kommunen områder eller veje, der ikke har haft besøg af Kræftens Bekæmpelses indsamlere. Det gælder dog ikke Skærbæk, hvor så mange havde tilmeldt sig, at alle husstande har haft besøg.

“Det er fantastisk” fortæller Asger Veje, når talen kommer på de frivilliges indsats. “Jeg kan sige, med hensyn til alder, er det nede fra 3-4 år der går med deres forældre, og medborgere på over 80 år,” lyder det meget anerkendende!

Lørdag 13. april kl. bringer vi et TV indslag, hvor der er endnu mere om landsindsamlingen.

Asger Veje stod i spidsen for indsamlingen til Kræftens Bekæmpelse i går. Foto: DanmarkC TV.