Home FREDERICIA Fredericia har fokus på pårørende
Fredericia har fokus på pårørende

Fredericia har fokus på pårørende

0

Fredericia arbejder for at færre bliver syge af at være pårørende

Lær at tackle-kurserne i Fredericia har stor effekt for deltagerne på kurserne. En evaluering af kurserne viser, at kursisterne får det markant bedre efter kurset. Stanford-kurserne har hidtil haft fokus på udsatte borgere, men sidste efterår tilbød Fredericia Kommune et Lær at tackle-kursus til pårørende.

Vi ved, at næsten hver anden pårørende til en langtidssyg føler sig deprimeret, og én ud af tre føler sig stresset. Med Lær at tackle-kurserne tager vi hånd om vores pårørende med en forebyggende indsats. De yder en enorm indsats i hverdagen, men vi skal passe på dem og lære dem at passe på sig selv”, siger Susanne Bjerregaard Mørck, formand for Senior- og Handicapudvalget.

Lær at tackle hverdagen som pårørende er målrettet pårørende til langvarigt syge og giver deltagerne redskaber til at passe på sig selv, så de undgår at blive syge på grund af ekstra belastninger i hverdagen.

Fredericia Kommune har allerede afholdt 2 kurser, og men nu sikrer satspuljemidler, at kurset vil fortsætte i de kommende år.

”Det er en kæmpe gevinst, at vi fortsat kan tilbyde kurser til pårørende, for vi oplever, at der er et behov. Vi skal hjælpe de pårørende, for ofte så har de pårørende svært ved at hjælpe sig selv, før de hjælper andre. På kurset får de redskaber til at passe på sig selv, bevare de sociale relationer og ikke mindst lærer de, at det er okay at bede om hjælp”, siger formanden for sundhedsudvalget, Susanne Eilersen.  

På de kommende kurser vil der være fokus på at inddrage pårørende generelt. Kommunens to koordinatorer vil i løbet efteråret komme rundt forskellige steder i byen og fortælle mere om Lær at tackle-kurserne for alle, der har interesse.

Udover Standfordkurserne så har Fredericia Kommune også andre, nye tilbud, som pårørende kan have glæde af. Bl.a. starter demensrådgivning i sundhedshuset i juni og kræftrådgivningen til september.

Vil du gerne høre mere om kurserne, så er du velkommen til at ringe på 7210 6050 eller læse mere på fredericia.dk.

Alle voksne pårørende kan få glæde af indsatsen

Lær at tackle hverdagen som pårørende er målrettet voksne pårørende til mennesker med langvarig sygdom eller funktionsnedsættelse. Det kan være ens partner, forældre, søskende eller nære venner, der er ramt af sygdom, f.eks.depression, hjerneskade, KOL eller demens. På kurset får deltagerne konkrete redskaber til at passe på sig selv, bede om hjælp og bevare sociale relationer, som er med til at øge deres trivsel. Desuden har de stor gavn af at møde andre pårørende, der forstår deres udfordringer og problemer.

Lær at tackle-kurserne for pårørende har netop modtaget Satspulje-midler, så kurserne er sikret i Fredericia de kommende år.