FREDERICIA

Fredericia Håndboldklub går i kamp for danske veteraner fredag 22/9 kl. 19

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

I et tæt samarbejde med DIF Soldaterprojekt fra Danmarks Idrætsforbund og Fredericia Kommune, arrangerer Fredericia Håndboldklub hyldestkamp for danske krigsveteraner. Det sker når, Veteran Match 2023 afvikles over hele landet i september måned

Med afsæt i Flagdagen d. 5. september er toppen af dansk fodbold, ishockey og håndbold gået sammen om at sætte fokus på Danmarks soldaterveteraner.

Det sker via Veteran Match, der afvikles over hele landet for at hylde, anerkende og støtte de mennesker, der har sat deres liv på spil for at kæmpe for Danmark i verdens brændpunkter.

Denne anerkendelse markeres via såkaldte hyldestkampe, hvor veteranerne hyldes og anerkendes på sportens arenaer i forbindelse med ligakampe i fodbold, håndbold og ishockey.

Fredag d. 22. september 2023 kl. 19 til 21

Vi i Fredericia Håndboldklub er sammen med Fredericia Kommune med i initiativet og dedikerer hjemmekampen mod Ribe-Esbjerg HH d. 22. september 2023 til at ære danske krigsveteraner. En del af de danske veteraner er vendt hjem fra hårde missioner i krigszoner med ar på krop og sjæl, andre kom aldrig hjem, og fælles for alle udsendte er, at de har sat livet på spil for en større sag. 

Disse mennesker fortjener anerkendelse for deres indsats, og det gør vi med flag, klapsalver, halspeak og en række yderligere synlige tiltag i thansen ARENA efter inspiration fra Remembrance Day i Premier League.  

I forbindelse med hyldestkampen vil der desuden blive rejst penge fra salg af matchworn kampspillertrøjer. Salgene vil foregå via auktion, og overskuddet går direkte til foreningsaktiviteter under Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt, der arbejder for idrætstilbud til skadede veteraner ude i foreningslivet.

”Veteranerne har sat deres liv på spil for, at alle vi andre kan leve i tryghed. Det at være udsendt til militære konflikter kan have store personlige omkostninger for den enkelte og dennes familie, og derfor skal vi som minimum vise vores respekt og anerkendelse for den indsats, de har lavet. Sporten udgør en unik platform for netop det, og derfor er det fantastisk, at vi i år har historisk mange klubber med til at hylde Danmarks Soldaterveteraner. Det fortjener de,” siger Frans Hammer, næstformand i DIF og medlem af styregruppen bag Fredericia Håndboldklub er sammen med Fredericia Kommune med i initiativet og dedikerer hjemmekampen mod Ribe-Esbjerg HH d. 22. september 2023 til at ære danske krigsveteraner.

Er du veteran og interesseret i at være en del af Veteran Match 2023, kan du bestille en gratis billet til hyldestkampen i thansen ARENA via link på fairbillet.dk

For mere info om Veteran Match 2023 klik ind på veteranmatch.dk