FREDERICIA

Fredericia cykler til arbejde

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Fredericia Kommune ønsker at få flere borgere til at cykle på arbejde og deltage i cykelkampagnen Vi Cykler til Arbejde, som starter den 1. maj. Målet er at sprede cykelglæde på arbejdspladserne, og samtidig hjælpe med at opnå de ambitiøse klimamål, som kommunen har sat.

Kampagnen opfordrer deltagerne til at samle et hold på 2-16 personer, og cykle flest mulige dage i maj måned. Alle dage på cyklen tæller med – uanset om man cykler kort eller langt, hurtigt eller langsomt. Det tæller også som en cykeldag at cykle til bus og tog – eller blot den ene vej. Undervejs styrker kampagnen motivationen med sjove udfordringer og konkurrencer, såsom “Hent en kollega-dag” og “Omvejs-onsdag”.

Hvis man melder et hold til kampagnen, kan man vinde præmier, få frisk luft og motion, og samtidig gøre noget godt for klimaet. Fredericia Kommune bakker op om kampagnen og vil også uddele lokale præmier til de hold, der cykler mest pr. deltager. Tilmeld dig og din virksomhed og læs mere her: vcta.dk

Hvem cykler med? I Fredericia er der pr. 25/04 tilmeldt 137 deltagere. Illustration: vcta.dk/hvem-cykler-med/

Kampagnen har også en ny ekstrakonkurrence i år, hvor man kan registrere sin cykling i fritiden i et særligt skema på sin profil. Fritidscykling tæller med i en særlig individuel konkurrence, men giver ikke point til holdkonkurrencen. Fritidscykling er alt cykling, der ikke har med arbejdsdagen at gøre.

For at vinde præmier skal man huske at indtaste sine cykeldage og kilometer på sin profil. Jo flere dage man cykler, jo flere lodder får man til den store afsluttende lodtrækning, og jo større er chancen for at vinde de lækre præmier. Når kampagnen er slut, bliver holdenes gennemsnitlige antal cykeldage pr. deltager udregnet og lagt i puljen til lodtrækning om præmier.

Tilmeld dig og din virksomhed – tryk på billedet herover. Foto: Cyklistforbundet

Hver gang man lader bilen stå og tager cyklen på arbejde, sparer man cirka fire kg CO2 pr. km. Kampagnen understøtter derfor Fredericia Kommunes klimamål, og samtidig kan den gøre kommunen endnu grønnere og sundere.