FREDERICIA

FREDERICIA : Antallet af sexsygdomme og uønskede graviditeter skal ned

Fredericia skal være modelkommune for Sex & Samfund i et forsøg på at styrke de unges seksuelle sundhed

 

Antallet af sexsygdomme og uønskede graviditeter blandt unge i Fredericia ligger over landsgennemsnittet. For at vende den udvikling, har Fredericia Kommune indgået et samarbejde med Sex & Samfund om at blive modelkommune.

”Vi ønsker at arbejde mere målrettet med seksuel sundhed på ungeområdet, da det både sundhedsmæssigt og økonomisk vil være en god investering. Derfor vil vi rigtig gerne i dialog med de unge, der hvor de er, og det har vi mulighed for som modelkommune i samarbejde med Sex & Samfund”, siger formanden for Sundhedsudvalget Susanne Eilersen.

Det er vigtigt, at unge har et sundt sexliv, for seksualitet har indflydelse på tanker, følelser, handlinger og dermed også på den mentale og fysiske sundhed. Sex & Samfund har lavet et samarbejde med en række udvalgte modelkommuner for en treårig periode. I den periode skal de gennemføre, teste og udvikle indsatser, som skal styrke de unges seksuelle sundhed. Det bliver bl.a. med seksualundervisning og frivilliggrupper på ungdomsuddannelserne.

”Vi er i Sex & Samfund rigtigt glade for, at Fredericia som modelkommune vil arbejde aktivt med de unges seksuelle sundhed. Den kommunale indsats er altafgørende, hvis vi skal knække klamydiakurven og fremme de unges seksuelle trivsel”, siger Camilla Aavang Poulsen, projektleder i Sex & Samfund.

Modelkommune-samarbejdet skal være med til at sætte unges seksuelle sundhed på den politiske dagsorden. Målgruppen er i første omgang unge på ungdomsuddannelserne.

Som modelkommune forpligter Fredericia sig bl.a. til at udpege en lokal projektleder, opkvalificere sundhedsplejersker og sætte tid af til, at sundhedsplejersker kan undervise og vejlede om seksuel sundhed og trivsel på ungdomsuddannelser.