Læserdebat

Fokus på job, ikke på straf og tvang

Maria Sloth, Enhedslisten Kongensstræde 477000 Fredericia, har startet en debat omkring job

I den seneste tid har der været fokus på, hvor mange jobcentrene henviser til job.

Om centrene henviser til eller formidler job er sådan set ikke det vigtigste. Det vigtigste er at fokus er rettet mod selvforsørgelse.

Desværre bruges for mange af ressourcerne i stedet på at sende de ledige i ligegyldige praktikker og nyttesløse kurser, som ikke bringer dem tættere på et arbejde. Det spilder tvært imod en masse tid, de kunne have brugt på at søge job eller måske opkvalificere sig på en måde, der var relevant for netop deres jobchancer.

Det skyldes ikke inkompetence fra jobcentrets ansatte. Det skyldes fejlslagen politisk ledelse.

Desværre ser det ikke ud til at formand for beskæftigelsesudvalget, Peder Tind, har tænkt sig at skifte kurs. Han går tvært imod til valg på endnu flere nyttejobs. Til trods for at det hverken opkvalificerer eller skaber kontakt til arbejdsgivere med ledige stillinger, når man samler skrald på stranden til 40 kr i timen.

Det er den helt forkerte vej at gå. Vi skal have de (jobparate) ledige tilbage i selvforsørgelse så hurtigt som muligt. Ikke spilde både deres tid og pengene i kommunekassen på ligegyldig aktivering. 


Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv