FREDERICIA

FØRSTE SPADESTIK : KONGENS PUNKT KOMMER TIL AT BESTÅ AF BÅDE EJER – OG LEJLIGHEDER

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Kom til 1. spadestik til Kongens Punkt

Kanalbyen, Boligkontoret Fredericia og STB Byg inviterer til første spadestik på boligbyggeriet Kongens Punkt den 6. februar 2018.

På det eksakte punkt som Frederik den 3. i 1650 besluttede at gøre til centrum for udvidelsen af hele Fredericia bygges nu ’Kongens Punkt’; et moderne boligbyggeri, som kommer til at bestå af en blanding af ejerlejligheder, almene familieboliger i to plan og senioregnede almene lejligheder.

Bygherrerne STB Byg og Boligkontoret Fredericia inviterer derfor, sammen med Kanalbyen i Fredericia, til første spadestik med festtaler og lidt at spise og drikke tirsdag den 6. februar kl. 15-17.

Direktør i Boligkontoret Fredericia, Finn Muus, ser frem til at sætte gang i opførelsen af Kongens Punkt:

”Jeg glæder mig til, at vi nu kan imødekomme den store efterspørgsel på seniorboliger med attraktive fælles faciliteter, som vi oplever i vores forening Senior Bo Fredericia. Og det er et stort plus for hele byggeriet, at vi kan kombinere seniorboligerne med attraktive almene familieboliger og ejerlejligheder, der alle kan få gavn af den smukke beliggenhed for enden af Frederiks Kanal”, siger Finn Muus.

STB Byg, der både er entreprenør for hele byggeriet og investor bag ejerlejlighederne, ser gode perspektiver i udviklingen af Kanalbyen:

”I Kongens Punkt vil børn, unge og ældre bo og færdes side om side med direkte adgang til kanaler og grønne områder og udsigt til Lillebælt. Vi synes, at det er et fantastisk byggeri, som vi tror på vil tiltrække mange forskellige typer mennesker og dermed også vil bidrage til hele udviklingen af Kanalbyen”, siger adm. direktør Jens Winther.

Til at hjælpe med at tage det første spadestik, har værterne allieret sig med Borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard.

”Jeg glæder mig over udviklingen i Kanalbyen. Med byggeriet af Kongens Punkt kommer vi et vigtigt skridt videre. Kombinationen af ejerlejligheder og almene boliger passer godt ind i Fredericia, hvor vi lægger vægt på, at der er et bredt udbud af boliger til mange forskellige mennesker”, siger Jacob Bjerregaard.

Café, fælleslokale og parkeringskælder bygges ind

I stueetagen af Kongens Punkt placeres en cafe med udsigt til den nyetablerede Frederiks Kanal og under huset etableres en P-kælder. Der indarbejdes tre tagterrasser og et fælleslokale til de senioregnede boliger. Naboen bliver Frederikshuset med 54 lejligheder, som blev indtaget i 2017.

Flere nye boliger er på vej i Kanalbyen

Der er i det hele taget godt gang i byggeriet i Kanalbyen, hvor der også bygges 57 lejligheder og et stort kontorhus i Sønder Voldgade Kvarteret. Næste projekt, der går i jorden i Kanalbyen, forventes at blive andelsboligerne ’Bådhusene’ som også skal ligge i Sønder Voldgade Kvarteret.

De almene boliger i Kongens Punkt formidles af Boligkontoret Fredericia. Ejerlejlighederne, som STB Byg står bag, forventes at komme på markedet inden længe.