Politiets døgnrapport

Færdselsindsats bekræfter tendens: Alt for mange bilister kigger på mobilen frem for vejen

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Læs også: Studie- og træningsvejledning på Politiskolen i Vejle (fokus på den fysiske optagelsesprøve)

Alt for mange kigger på alt muligt andet, når de kører bil. Især mobilen lokker øjnene væk fra vejen, viser en færdselsindsats i Kolding fra i tirsdags. Sydøstjyllands Politis opfordring lyder: Kør bil, når du kører bil.

En færdselsindsats i Kolding by tirsdag den 20. februar resulterede blandt andet i, at 13 personer blevet taget i at kigge på deres mobiler i stedet for at koncentrere sig om at køre bil.

Stadig alt for mange bilister tager mobilen frem, når de kører bil, og det kan skabe nærved-ulykker og andre farlige situationer.

”Mobilen lokker og skaber problemer i trafikken. Det kan vi se på antallet af mobilsager, men også på kørselsmønsteret hos borgerne. Alt for mange kigger efter alt muligt andet end at køre bil. Stop med det. Kør bil, når du kører bil,” udtaler Keld Schou-Jensen fra Patruljecenter Syd, Sydøstjyllands Politi.

I indsatsen deltog både politi fra Patruljecenter Syd og fra Operativ Færdsel, der er en politikredsdækkende enhed. Den samlede indsats, der foregik på skiftende steder – Bakkeskolen i Seest, Jens Holms Vej og Vejlevej i Kolding, førte også andre færdselsforseelser af sig:

  • 1 for manglende sikkerhedssele
  • 2 for glemt kørekort
  • 1 for kørsel i påvirket tilstand
  • 1 for knallert med ulovligt monteret blå lys

Kan du bestå politiets fysiske optagelsesprøve? Det kan du finde ud af, hvis du kommer til personlig studie- og træningsvejledning på Politiskolen.

Her har du muligheden for at gennemføre alle seks delprøver, præcis som det foregår til en rigtig fysisk optagelsesprøve.

Du kan også få en snak med vores rekrutteringsmedarbejdere, der står klar til at svare på dine spørgsmål om optagelse og uddannelse i politiet.

Soldalen 8, 7100 Vejle, onsdag 13. marts kl. 16.00 – 19.00

Tilmelding
Send en mail til arrangementer@politi.dk, hvori du skriver dit fulde navn samt datoen og tidspunktet for arrangementet.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til studievejledningen på 4137 3797.