FREDERICIA

Fællesskabet Borger 1849 Fredericia søger medlemmer på informationsmøde

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Borger 1849 Fredericia og VisitFredericia inviterer til et spændende møde på Det Bruunske Pakhus tirsdag d. 18 april, hvor interesserede kan få information om aktiviteterne i 2023 og blive en del af fællesskabet.

Mødet finder sted på Det Bruunske Pakhus tirsdag d. 18 april fra mellem kl. 19 og 21.30 og er gratis for alle at deltage i. Borger 1849 er levende historiefortælling om livet i Fredericia anno 1849. Du behøver ikke at kunne spille skuespil eller synge og danse – bare have interesse for historie og fortælle Fredericias historie til de mennesker, som fællesskabet møder, informerer fællesskabet om i et opslag på facebook.

Borger 1849 opstod i 2011, da Fredericia Kommune gerne ville styrke den historiske fortælling om byen. Ann Dorthe Pedersen har alle årene været koordinator for aktiviteten, og der er efterhånden opstået et hyggeligt fællesskab, da der hvert år er flere gengangere blandt deltagerne.

“Vi er hvert år mellem 20 og 30 deltagere, og både børn og voksne er velkomne. Vi har et hyggeligt fællesskab og de, der har lyst mødes også ‘uden for sæsonen’ til historietimer med f.eks. lokalhistorie, håndarbejde, dagligdag og levevilkår i 1849. Gruppen deltager desuden også hvert år i aktiviterne 5. og 6. juli, og vi går med i processionen 6. juli, som er en stor og særlig oplevelse. – I 2023 kommer HM Dronning Margrethe jo også med Kongeskibet Dannebrog til Fredericia, og der vil vi nok også være at finde på kajen. Det er også planen, at Borger 1849 bliver en del af byens juleaktiviteter med masser af bolscher i kurven og historier om julen i gamle dage. Vi har tit familier, der deltager – og vi har altid brug for nogle modige mænd.” fortæller Ann Dorthe Pedersen, (Madam Pedersen, som hendes 1849 alter-ego kendes ved)

Alle får tildelt en person, som kunne have levet i 1849 og får udleveret et kostume, der passer til. Man skal ikke spille skuespil, bare være sig selv i ‘gammelt’ tøj.

Ann Dorthe Pedersen, koordinator for Borger 1849 Fredericia

På mødet vil der blive givet mere information om Borger 1849 og aktiviteterne i 2023, herunder hvordan man kan blive en del af fællesskabet og bidrage aktivt til Fredericias historiefortælling. Det er en oplagt mulighed for historisk interesserede, der ønsker at deltage i spændende arrangementer og samtidig formidle lokalhistorie til andre. Mødet er åbent for alle.