Kort Nyt

Experience Fredericia bringer flere brancher ind i samarbejdet

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Der er fuld fart på efter 2 succesfulde opstartsår

Experience Fredericia, som er en del af erhvervsorganisationen Business Fredericia, består af byens aktører i form af hotellerne samt MESSE C. Målet med samarbejdet er at styrke fortællingen om Fredericia som erhvervsturismedestination. Samt at sikre at pilen peger på Fredericia, når danske virksomheder og organisationer vælger en destination til deres kommende arrangementer og events.  

Experience Fredericia har haft forrygende travlt siden opstarten for cirka 2 år siden og har løbende samarbejdet med Fredericia Kommune omkring udvikling af både den overordnet turisme i byen samt erhvervsturismen.

Byen skal sælges som en samlet pakke

Byens DNA og kant er bragt i spil, når Experience Fredericia afholder visningsturer samt salgs- og netværksmøder med store danske virksomheder, virksomhedskæder, foreninger og organisationer. Og arbejdet har båret frugt. På kort tid er der skabt kontakt med omkring 60 potentielle kunder, og allerede nu er der skrevet kontrakt med flere, som vælger at flytte deres arrangementer, store som små, til fæstningsbyen Fredericia.

Erhvervsgæsterne efterspørger muligheder for at opleve noget unikt, når de skal afholde et arrangement. Vi udvider derfor vores partnerskabskreds indenfor områderne ”Musik og Events”, ”Restaurant og gastronomi” samt ”Kunst og Kultur”, hvor vi kan noget helt særligt i Fredericia. Første skridt er at inddrage 3 af byens aktører på ovenstående områder, men planen er at få flere partnere ind så vi på den ene side har et mere spændende og attraktivt produkt og på den anden side løfter i flok, når Fredericia får besøg af erhvervsgæster, siger Grete Højgaard, Adm. direktør MESSE C og formand i Experience Fredericia.  

Indbydelse til de første 3 aktører
I første omgang er Event C, Fredericia Musicalteater og Ti Trin Ned blevet budt med ind i samarbejdet, og indbydelsen er blevet vel modtaget fra byens Michelin-restaurant.

Et samarbejde med Experience Fredericia om tiltrækning af gæster til både Ti Trin Ned, men også Fredericia generelt, der byder på en bred pallette af restaurantoplevelser, er for os meget interessant. Det særlige fokus på erhvervsgæster passer godt ind i vores verden. Og et samarbejde med Experience Fredericia, som arbejder målrettet med markedsføring og salg på dette område giver kommunikationen af vores restaurant en ekstra dimension siger Mette Gassner, Ti Trin Ned.  

Faktaboks:

  • I 2019 skabte den samlede turisme i Fredericia 1.503 jobs/årsværk.
  • I 2019 skabte den samlede turisme i Fredericia afledte skatteindtægter på 376 mio. kr.
  • I 2019 var turismeforbruget i alt i Fredericia på 974 mio. kr.
  • Døgnforbrug for danske erhvervsturister er 2.650,- og danske natur- og kystturister 800,-.