Politiets døgnrapport

Et døgn med indbrud og kørsel under påvirkning af alkohol og stoffer

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi om en politiaktion nederst i denne artikel

Døgnrapporten er gennemgået af politikommissær Susanne Hviid, Sydøstjyllands Politi.

Indbrud
Der har været indbrud i går morges, 11. maj, i IMERCO i Danmarksgade. Det var en mand fra 1991, som blev sigtet og anholdt. Juristerne mente ikke, at der var grundlag for fremstilling for en dommer, hvorefter han blev løsladt. Han er dog stadig sigtet.

Sigtet for spirituskørsel
En kvinde på 45 år blev standset 11. maj kl. 15.55 på Devantiersvej. Politiet skønnede der var tale om spirituskørsel, og derfor blev hun sigtet, anholdt og fik udtaget blodprøve.

Sigtet for narkokørsel
Klokken 17.49 den 11. maj standsede politiet en en mandlig bilist på 19 år på Baldersvej.
Politiet mistænker ham for narkokørsel, hvorfor han blev sigtet, anholdt og fik udtaget blodprøve.
Der er sikkert tale om kørsel under påvirkning af hash, mener politiet.

Politiaktion ved Vejle
Der har været en del omtale af en politiaktion ved Vejle. Herunder er politiet pressemeddelelse.

Sydøstjyllands Politi tog ingen chancer, da passagerer i en bus i går ved 20-tiden anmeldte, at en medpassager var aggressiv og truede med bl.a. at springe bussen i luften.

Der var imidlertid ingen bombe eller lignende, og den 33-årige blev anholdt uden yderligere dramatik. Han er fortsat anholdt, og det undersøges i øjeblikket om der er grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Det var da bussen, der var på vej ad Østjyske motorvej mod nord, var ved Fredericia, at flere passagerer oplevede den 33-årige mand fra København som aggressiv og truende, og herunder truende med både at springe bussen og passagerne i luften. På den baggrund blev politiet alarmeret.

Det lykkedes Sydøstjyllands Politi meget hurtigt at samle det fornødne antal patruljer til at kunne håndtere situationen og bringe bussen til en sikkert stop på rastepladsen ved DTC ved Vejle. Her blev passagerne bragt ud af bussen og den 33-årige anholdt. Da der efter forklaringerne var truet med at springe bussen i luften, blev det vurderet nødvendigt at undersøge bussen for en eventuel bombe eller lign. Derfor blev EOD tilkaldt ligesom Sydøstjyllands Politis egne sprængstofhunde blev anvendt. Der blev ikke fundet noget i relation til de nævnte trusler.

Passagerne blev efter afhøring ved busselskabets foranstaltning bragt videre.

Hændelsen anses nu for helt afsluttet, og der var på intet tidspunkt fare for en bombesprængning, men politiindsatsen måtte naturligvis tage afsæt i, at det var en mulighed, og derfor var der da også tale om en ikke helt almindelig oplevelse for buspassagerne eller de, der blev vidne til indsatsen.

Sydøstjyllands Politi vil senere orientere om, hvorvidt det juridisk vurderes, at der er grundlag for fremstilling i Grundlovsforhør.