Home Læserdebat Er det de lokale mediers evne eller lyst der mangler?
Er det de lokale mediers evne eller lyst der mangler?

Er det de lokale mediers evne eller lyst der mangler?

0

Er det de lokale mediers manglende lyst eller evne til at spørge ind til ting i byrådet og kommunen der gør at det er Ekstrabladet der kommer med ”breaking news” om Borgmester Jacob Bjerregaards (JB) afgang. 

Er pressen ikke den fjerde statsmagt? Er den ikke samfundets vagthund? Danmarks frie presse er et middel til at holde øje med magthaverne og dermed sørge for, at ingen magtinstans misbruger sin magt. Mediernes opgave er i store træk at sørge for, at borgerne er bevidste om, hvad der foregår i samfundet både politisk, økonomisk, kulturelt og derved vække folkets opmærksomhed, gøre borgerne (u)tilfredse med god grund, på en presseetisk forsvarlig måde.

Fordi medierne er vigtige for demokratiet, er både ytringsfriheden og den frie presse i Danmark sikret gennem Grundlovens paragraf 77.

Om de lokale Fredericia medier kan man stille spørgsmålet, er medierne vagthund eller mikrofonholder? Er medierne så benovet over den store strategs (JB) tilgang til tingene at man ikke spørger ind til hvad der foregår på de lukkede byrådsmøder og begrundelse for samme, hvorfor udvalgsstyret reelt er blevet borgmesterstyre som snævre den politiske magt ind til en detailstyret ledelse. 

Især de økonomiske fiaskoer der har været burde der være gravet dybere i så bilag mv. kan placere ansvar på rette sted. Er lokalpressen en døende vagthund.

Et simpelt spørgsmål der ikke ser ud til at være stillet i skrivende stund er: For borgmestre og regionsrådsformænd gælder, at hvervet er et borgerligt ombud, der alene kan fratrædes efter anmodning med henholdsvis kommunalbestyrelsens og regionsrådets godkendelse. Dette er bla. Angivet i RAPPORT FRA VEDERLAGSKOMMISSIONEN fra januar 2016, stk, 3,2. Hvor er denne anmodning / tilladelse henne?

Nye Borgerlige har selv stor glæde af pressen i Fredericia, vi foregøgler os ikke at samme presse uanset medie ikke vil gå hårdt og konstruktiv til Nye Borgerlige når vi kommer med politiske udmeldinger eller jokker i spinaten.

Fredericia by og borgere fortjener det bedste, især da vi har det bedste, skov, strand, bælt, handel, gode institutioner og uddannelse muligheder mv., lad vagthundene vise at er der noget under gulvtæppet så snuser de det frem, så har vi også den bedste presse og mediedækning. 

Poul Rand, Calvinsvej 34, 7000 Fredericia

Lokalformand Nye Borgerlige Fredericia