Home Læserdebat En stor strateg forlader byrådet
En stor strateg forlader byrådet

En stor strateg forlader byrådet

0

Borgmester Jacob Bjerregaards farvel til lokal politik i Fredericia, ser ifølge udtagelser fra de forskellige byråds politikere til at komme som en overraskelse, også for hans egne.

Nye borgerlige i Fredericia ønsker Jacob held og lykke med sit nye job, vi håber hans parti får fyldt pladsen med en mindst lige så samarbejdsvillig politiker. Jacob har forvaltet sit store stemmetal strategisk klogt, så klogt at selv Mette Frederiksens magtfuldkommenhed ser amatøragtig ud. De nuværende politiske modstandere har kun fået ubetydelige poster hvor de aldrig vil komme igennem med noget da de er i mindretal. Det normale demokratiske udvalgsstyret er blevet til borgmesterstyre, den politiske bredde er snævret markant ind. 

Eksempler som teaterets styregruppe hvor borgmesteren selv er repræsenteret der igen henhører under økonomiudvalget hvor, Ja, borgmesteren sidder for bordenden med sit flotte flertal, mv. er det magtfuldkommenhed eller smart politik??

Så er der mørke tallene, hvorfor bliver købet af MesseC behandlet på et lukket byrådsmøde, et så stort forbrug af skattekroner til ikke kommunale opgaver burde ske fuldt offentlig. Når nu Shell raffinaderiet skal lukke ned grundet regerings olieudvindingsstop, skal kommunen så også købe den??

Dystre tal omkring teateret og sporten, hvor der gives mange former for indirekte støtte som gratis eller billige huslejer mv. støtten er sikkert berettiget, lad dog tallene være fuld offentlige og forståeligt for den generelle borger, der ikke er ekspert i regneark, gennemsigtighed er en del af demokratiet og så kan borgerne bedre forstå og acceptere støtten.

Nye Borgerlige er uenig i meget af den førte politik, men vi erkender vælgernes valg og det er kaptajnen der styrer båden. 

Udfordringen fremover for Nye Borgerlige og de øvrige blå partier efter Kommunalvalget i 21, bliver for de borgerlige hvid de får et flertal, at rydde op efter den store strateg. Der for billige lånte penge har sat gang i mange opgaver i byen. Regningen SKAL betales på et tidspunkt og så kommer den evige debat, skal skatten sættes op eller velfærden ned? 

Mange andre spørgsmål kommer både før og efter Kommunalvalget i 2021. Nye Borgerlige ser frem til et godt samarbejde uanset hvem der bliver borgmester i den nuværende og den kommende periode. Det drejer sig om det vigtigste vi har, borgerne i Fredericia, byens udvikling og økonomisk stabilitet i en tid hvor folk tvinges til at arbejde hjemmefra, handle på nettet og høre om nye COVID-19 tiltag. 

Vi skal have borgerne på gaden og handle lokalt igen, møde hinanden og være folkelig igen via sammenhold, kunst, kultur og medborgerlighed over for de svage grupper og ikke mindst markant mindre bureaukrati i forvaltningerne såborgerne oplever at skat er noget man betaler til det offentlige for en service det offentlige yder dem. Det offentlige skal være en medspiller ikke en modspiller. Noget den store strateg ikke magtede.

Poul Rand, Calvinsvej 34, 7000 Fredericia