Læserdebat

Ellemann har lavet tre nedrivninger på stribe. Det kræver ingen dommerkendelse at forlade banen – festen er slut.

Læserdebat af: Karsten Byrgesen, Nye Borgerlige. Regionsrådsmedlem Region Syddanmark og byrådsmedlem i Fredericia

I sportens univers betyder tre nedrivninger diskvalifikation og banen forlades omgående – UD. Det kræver ingen dommerkendelse, for sådan er reglerne. Minister Jacob Ellemann-Jensen (V) – forsøgte bravt, men skaden havde sat sig. Der kan gisnes om, hvornår nedturen og den uundgåelige deroute startede.

Var det tilløbet under valgkampen sidste år, var det afsættet med lange natlige forhandlinger med statsministeren og det stille glid ind i hendes favn, eller var det teknikken, hvor Ellemann-Jensen sagde et og gjorde noget andet. Der gives ikke point for udvist mod, for det var der ikke noget af. Stilkarakteren derimod er udenfor karakterskalaen. Venstres stil kan kort beskrives som uskøn. Ellemann-Jensen ville ikke ”hjem til Blå blok men videre”.

Det står nu lysende klart, at vejen videre er mod udgangen. Hvorfor har jeg egentlig som Nye Borgerlige en interesse i Ellemanns diskvalifikation? Det har jeg fordi Danmark står med gigantiske beslutninger om genskabelse af et falleret dansk militær, kampen for igen at vise at vi vil investere i Forsvaret og betale de 2% af vores bruttonationalprodukt som aftalt og ikke mindst genanskaffelser og nyindkøb af våbensystemer og andet materiel.

Fokus har vendt sig fra de egentlige nationale opgaver og den tillid som vi trods alt må have til ministerierne, til alene at dreje sig om en skadet Jacob Ellemann-Jensen der ikke mere kan magte opgaven. Sagen skal dreje sig om nationen og ikke om hvor synd det er for Venstres formand. Det er nemlig synd og jeg har ondt af manden. Det er heri problemet ligger. En minister skal kunne tage imod og præstere – nærmest umenneskeligt.

Ellemann er stået på bussen der kører mod den politiske endestation – i det han kalder at ”sende Venstre videre”.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv