Home FREDERICIA Elevers tegninger blev til lys i mørket
Elevers tegninger blev til lys i mørket

Elevers tegninger blev til lys i mørket

0

Torsdag aften blev murene på Frederiksodde Skole oplyst af elevernes flotte lyskunstprojekt 

Den første uge i marts bød på en række anderledes skoledage for en del af eleverne på Frederiksodde Skole. Skolen har nemlig haft besøg af huskunstneren Karen Thastum, som holdt workshops for eleverne.

Se tv-indslag fra arrangementet – lørdag på DanmarkC TV.

”Vi har nogle elever, der er særligt interesserede i at tegne og male. De har i samarbejde med Karen Thastum lavet et multimedieshow, som vi har fået vist her til aften efter mørkets frembrud. Det var virkelig flot og viser, hvor vildt dygtige og kreative vores elever er”, siger Anders Nielsen, der er distriktsskoleleder på Frederiksodde Skole.

Lyskunstprojektet fejrede 100-året for Danmarks genforening og hed ”LAND MELLEM GRÆNSER – herfra, hvor vi står i 100 år”. Karen Thastum og eleverne har i løbet af ugen fået snakket om grænser og om, hvor de kommer fra, hvor de er nu, og hvor de går hen i fremtiden med udgangspunkt i deres egne historier og rødder med fokus på dét at høre til et sted. Skolen har desuden i løbet af ugen haft besøg af kulturformidler Rasmus Welling fra Museerne i Fredericia.

Hele verden rundt og nu i Fredericia

Frederiksodde Skole har også haft besøg af kunstgruppen TURA YA MOYA’s kunstcontainer. Containeren har dannet udgangspunkt for elevernes arbejde med egne tegninger og med at få elevernes tegninger lavet til dias. Det var disse dias, der blev brugt til multimedieshowet torsdag aften. 

”Vi er rigtig glade for at kunne sætte fokus på kunstnerisk udfoldelse og kreativitet, og vi håber, at forløbet har styrket elevernes interesse for at dygtiggøre sig på det kunstneriske felt. Samarbejdet med Karen Thastum har givet eleverne et rigtigt godt indblik i en kunstnerisk proces fra idé til konkret udførelse”, fortæller Anders Nielsen.  

Frederiksodde Skole har søgt midler gennem Statens Kunstfonds Huskunstnerordning og har på baggrund af det indgået et samarbejde med huskunstneren Karen Thastum og kunstforeningen TURA YA MOYA.