SKÆRBÆK

Elever fra Skærbæk skole nyder lærerig madlavning med lokal råvildt

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

Råvildtkød var på menuen da 5.klasse på Fjordbakkeskolen tirsdag have hjemkundskab

SKÆRBÆK: Tirsdag blev skolekøkkenet på Skærbæk Skole forvandlet til en livlig kulisse, da 5. klasseselever gik i gang med at tilberede lokal råvildt fra Fuglsangskoven. Initiativet blev taget af kommunens naturvejleder, Bjarne Christensen, og medlem af kommunalbestyrelsen, Tommy Rachlitz, der havde overskudskød fra den lokale råvildtbestand i Fredericia.

I samarbejde med skolen lærer blev dagen en festlig og lærerig oplevelse for eleverne. Naturvejleder Bjarne Christensen delte sin viden om lokal dyreliv og bæredygtig forvaltning, mens Tommy Rachlitz bidrog med perspektiv på naturbevarelse.

Eleverne var engagerede og ivrige efter at lære, da de tog del i hele processen fra snitte salater og grønsager til at skære det møre råvildtkød ud og tilberede det. Skolekøkkenet emmede af energi og duften af frisklavet mad, mens eleverne arbejdede hårdt sammen for at skabe en lækker menu.

Efter godt en times madlavning kunne eleverne endelig sætte sig til et veldækket bord og nyde resultatet af deres anstrengelser – vaskeægte råvildt-wraps.

Se tv-udsendelsen øverst i artiklen eller på dit TV på lørdag, for at opleve elevernes madlavningskunst og engagement i fuld flor.

5.A på Fjordbakkeskolen tilberedte dåvildt-wrap