FREDERICIA

SE VIDEO : EKSPLOSION PÅ BÅD UD FOR ROCK UNDER BROEN

To mænd kvæstet ved eksplosion på båd ud for Rock under broen

Kl. 17.35 meddelte alarmcentralen, at 2 mænd var røget overbord fra en båd i Lillebælt mellem Den Nye og Den Gamle Lillebæltsbro. Begge var under bjærgning. Begge bjærgede blev bragt i land i Middelfart.

Her konstateredes det, at de 2 mænd på h.h.v. 48 og 50 år havde været ude og sejle i en ny-indkøbt rib-båd (fast bund – blød overdel) med påspændt bådmotor på 175 hk. På et tidpunkt opstod der øjensynligt en eksplosion i bunden af båden. Eksplosionen var så kraftig, at  bådens bund skiltes fra overdelen. Herved blev begge mænd kastet overbord. Begge mænd pådrog sig formentlig skader i benene og muligt også ryggen. Begge bar redningsvest. En nærliggende sejler sprang i vandet og fik trukket begge i land.

Det har endnu ikke været muligt at tale med de 2 mænd, der blev kørt til hospitalet. Politiet har bjærget båden for nærmere undersøgelse. Mistanken retter sig umiddelbart mod en utæthed omkring brændstoftanken, der ligger i bunden af båden.

Lørdag aften omkring kl 19.30, begyndte den bjergede båd imidlertid at synke i Middelfart havn hvor den var opbragt. Brandvæsnet mødte talstærkt op, for at lægge flydespærring ud omkring båden, så en større forurening kunne undgåes.