SAMFUND

Dyreværnet jubler over regeringens lovforslag om begrænsning af fyrværkeri

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Direktør for Dyreværnet: “Vi er overbeviste om at det vil gøre en kæmpe forskel”

Regeringen fremlagde i dag et nyt lovforslag, der sigter mod at begrænse brugen af fyrværkeri. Lovforslaget har til formål at indskrænke den periode, hvor det er tilladt at affyre fyrværkeri, til 31. december til 1. januar. Desuden vil loven skærpe straffen for salg og affyring af fyrværkeri uden for de fastsatte tidsrum. Dyreværnet er begejstrede for lovforslaget og mener, at det vil gøre en markant forskel for dyrene.

Mange dyr er skræmte af fyrværkeri

”Vi har dyr på internatet som ryster af skræk, når de hører fyrværkeri. Og jeg ved, at mange dyreejere har samme problem ude i de danske hjem,” udtaler Henrik Knaack, direktør for Dyreværnet. Dyreværnet har i mange år arbejdet for at begrænse brugen af fyrværkeri, da de ser det som en alvorlig trussel mod dyrenes velfærd. Henrik Knaack fortsætter: ”Når man som os har med mange dyr at gøre, oplever vi jo i den grad hvor skræmte dyrene er, når de hører et brag. Derfor er vi rigtig glade for at regeringen tager problemet alvorligt, så dyreejere kan gå imod en juleferie med mere ro end normalt.”

Et længe ventet skridt i den rigtige retning

Dyreværnet betragter lovforslaget som en milepæl i deres langvarige kampagne for at beskytte dyr mod de skadelige effekter af fyrværkeri. Organisationen ser frem til at fortsætte deres arbejde og håber, at lovforslaget vil blive vedtaget i Folketinget, så dyr og dyreejere kan få en mere fredfyldt ferietid.