Home Læserdebat Drop de frivillige nationale tests
Drop de frivillige nationale tests

Drop de frivillige nationale tests

0

Jonas Straarup Christensen, Erritsø Engvej 10 7000 Fredericia – Byrådskandidat for SF

Midt i en pandemi og et skoleår som har budt på flere nedlukninger, skemaændringer og en unormal hverdag, har folkeskolerne i Fredericia Kommune allerede afholdt 4.181 flere nationale test i år end de behøver!! Det er altså udover de test, eleverne skal tage obligatorisk. 

Drop de ekstra, frivillige test i folkeskolen – det er det sidste, vores børn og unge har brug for på bagsiden af corona!

De frivillige nationale test er selvsagt.. frivillige! Vi har muligheden for at takke nej til dem i kommunen. Og det bør vi gøre, for vi ved fra undersøgelser, at de nationale test hverken siger noget om det enkelte barns faglige niveau eller kan bruges som et pædagogisk redskab for lærerne.

Mange af vores børn har siddet hjemme i flere måneder. Nu er de endelig kommet tilbage til skolen, og så skal de bruge deres sparsomme tid før sommerferien på at blive testet – alene for testens skyld.

Lad os droppe meningsløse test og unødigt pres på vores elever. SF Fredericia siger nej tak til frivillige nationale test.

Det er i allerhøjeste grad tid til at give vores børn og unge ro på!