Læserdebat

Det er ikke for at lyde utaknemmelig MEN…

Læserdebat af: Cecilie Roed Schultz, medlem af Fredericia byråd for Enhedslisten

Regeringen kommer med 650 mio.kroner til fordeling i 98 kommuner – I fredericia lander heraf 6 mio.kroner – Som hvis vi stod med 100 mennesker der sultede og så gav et enkelt brød de kunne slås om.

Når regeringen kommer med ekstra penge (650 mio til de 98 kommuner), så skal de ikke lade som om, at det fjerner de besparelser kommunerne står over for.

De har lavet en økonomiaftale, som gør, at vi i kommunerne er underbudgetteret med ca 5 mia, hvis vi vil have samme velfærdsniveau i 2024 som i 2023.

Samtidig har de lavet et loft over hvor mange penge kommunerne må bruge på velfærd. Så selv om man har penge i kassen (og det har Fredericia kommune), så må vi ikke bruge dem.

Og bevares. De kommer os en smule i møde. I Fredericia får vi ca 6 mio. Og det kan da lyde som mange penge. Men må jeg lige minde om, at sparekataloget i Fredericia kommune er på næsten 100 mio. og at næsten hvert eneste forslag skal vedtages, hvis vi skal holde os inden for de love, regler og rammer, som regeringen har givet os!

6 mio kan fjerne et enkelt af de grumme spareforslag, i det 155 siders lange sparekatalog. Og det er bedre end ingenting. Men opgaven vi står over for er stadig umulig.

Som hvis vi stod med 100 mennesker der sultede og så gav et enkelt brød de kunne slås om.

Men nu kan regeringen vaske hænder og påstå, at de har gjort alt hvad de kunne, for at hjælpe kommunerne. Men de ved udemærket, at det næsten bare føles som en hån. Både mod os, der skal lægge budgetterne, men også mod de ansatte der om lidt skal skrive høringssvar og slås om smulerne. Men især mod de mange mennesker, som kommer til at opleve konsekvenserne af voldsomme besparelser, mens regeringen står og smiler til deres pressemøde…

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv