FREDERICIA

Der skrues helt op for julestemningen i den gamle fæstningsby

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Julemandens ankomst, festlige julemarkeder og glitrende julelys – I Fredericia er man klar til at gå all-in på julehyggen

Julen er noget ganske særligt, og i den gamle fæstningsby Fredericia bliver der skruet helt op for julehyggen i år. Julemand, julemarkeder, granguirlander, juletræer og masser af julelys skal være med til at sprede julestemning fra midten af november og helt indtil juleaften. Hele juleprogrammet i Fredericia bliver markedsført med en stor og flot kampagne, der skal understøtte det lokale handelsliv, oplyses det i en pressemeddelelse.

– Det er vigtigt, at vi understøtter vores lokale handelsliv, for vil vi gerne handle lokalt i morgen, skal vi handle lokalt i dag. Derfor har vi skruet helt op for julestemningen i måneden op til jul med et stort og flot juleprogram, ny julepynt i gaderne, gammeldags julemarked og masser af gratis oplevelser, fortæller Susanne Eilersen, formand for Bosætnings- og Turismeudvalget.

Julemanden ankommer til Gammel Havn i Fredericia, her i 2022, det sker traditionen tro igen i år. Arkivfoto: DanmarkC TV

Juleprogrammet, som er blevet offentliggjort i dag, bliver skudt i gang med julemandens ankomst den 17. november, hvor juletræerne på Axeltorv og Rådhuspladsen bliver tændt. Samme dag bliver den nye julepynt i gågader også tændt. Julestjernerne bliver byttet ud med granguirlander og julelanterner.

Se her i indslaget hvordan Julemandens ankomst gik for sig sidste år:

Julemanden ankom til Gammelhavn i Fredericia, her er et tilbageblik på juleløjerne i 2022. Video: DanmarkC TV

Sæt kryds i kalenderen den 17. november, hvor julen i Fredericia officielt begynder:

  • Kl. 10.00 – 18.00: Butikkerne er åbne
  • Kl. 16.45: Koncert med 6. juli garden
  • Kl. 17.00: Julemandens ankomst og Gadeteater ved Figuletta
  • Kl. 17.20: Juletræet på Axeltorv tændes
  • Kl. 17.30: Juletræet på Rådhuspladsen tændes og Gadeteater ved Figuletta: Isdronningen
Juletræet tændes på rådhuspladsen, det sker d. 17 november kl. 17.30. Arkivfoto: DanmarkC TV

Den populære nattevægter, som gæstede Fredericia under 6. Juli-Dagene vender tilbage og skaber julestemning med sang og fortællinger i gaderne sammen med nogle af Danmarks bedste gadekunstnere, der underholder med juleforestillinger. Der er hestevognskørsel i fæstningsbyens hyggelige gader, guidede julevandringer, julekoncerter og musik i gaderne, nissegøgleri, og man kan også se julemandens rensdyr.

– Vores vision er at skabe unikke oplevelser for borgerne hver dag, og det er vores store juleprogram et rigtigt godt eksempel på. Sammen med julemarkedet håber vi, at alle juleaktiviteterne kan være med til at tiltrække handlende fra vores nabobyer til gavn for vores lokale handelsliv, siger John Nyborg, næstformand i Bosætnings- og Turismeudvalget.

Tips til 8 juleoplevelser i Fredericia, du kan se hele juleprogrammet på visitfredericia.dk. Foto: visitfredericia

Det hele starter ved Gammel Havn den 17. november. Her vil Fredericias butikker holde åbent fra kl. 10.00 til 18.00. Aftenen byder på koncerter, gadeteater og selvfølgelig julemandens storslåede ankomst.

Der vil også være et stort julemarked på Rådhuspladsen og et yderligere julemarked i Madsby Legepark, som vil tilbyde en række lokale varer, mad og drikkevarer. For dem, der ønsker at planlægge deres besøg, er hele juleprogrammet tilgængeligt på visitfredericia.dk/jul-fredericia.