Home Læserdebat Der er ikke plads til mere nølen!
Der er ikke plads til mere nølen!

Der er ikke plads til mere nølen!

0

Læserdebat af: Connie Maybrith Jørgensen, Havepladsvej 142, Fredericia. Byrådskandidat SF

TV Syd havde onsdag d.12.05.2021 et indslag om Havneselskabet ADPs selskabskonstruktion som giver mulighed for at afvise anmodninger om aktindsigt.

Fredericia Kommune ejer langt største parten af aktierne. Rygter har svirret i månedsvis om hvorvidt der skal have være foregået noget upassende i forhold til ansættelsen af den tidligere borgmesters kone i ADP.

Jurist Oluf Jørgensen udtrykker i indslaget ærgrelse over den manglende åbenhed samt manglende demokratiske kontrol. Han tilkendegiver, at det vil være forholdvis enkelt for byrådet via trafikministeren at få ændret foreholdende, således ADP kan pålægges at give aktindsigt.

Hvilket vil betyde at  de egentlige ejere Fredericias borgere kan få indsigt i, hvordan deres interesser i Fredericia havn forvaltes. Det virker en kende mærkværdigt, at det først er nu byrådspolitikerne gøres opmærksomme på muligheden få at skabe større åbenhed og indsigt i ADPs drift og økonomi.

Hvis TV Syd har kunnet finde frem til en jurist med indsigt i Aktieselskabslovgivningen, så burde disse oplysninger også have været fremme i forbindelse med advokatundersøgelsen. 

Der er ikke plads til mere nølen, få nu gjort rent bord! SF bakker fuldt ud op om on større åbenhed i fremtiden om Havneselskabet ADP som Aalborg Kommune  driver Aalborg Havn efter.

Det er uholdbart at Fredericia skal blive ved med at hænge fast i et morads af rygter.

Vi glæder os i SF over byrådet langt om længe har fået sat skub i whistleblower ordningen.

Fredericias borgere kan ikke være tjent med at denne sag også skal trækkes i langdrag – skriv til transportministeren!