FREDERICIA

Davidsen Tømmerhandel skifter hænder: 90% sælges til finske Kesko

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Davidsen-familien offentliggjorde i dag, at de har solgt 90% af Davidsens Tømmerhandel til den finske virksomhed, Kesko.

Det oplyser Davidsen i en pressemeddelelse.

Kesko er en af Finlands største virksomheder med en omsætning sidste år på 80 mia. kr. Virksomheden driver 1.800 butikker på tværs af lande i Nordeuropa og ejer trælaster i blandt andet Finland, Norge og Sverige.

Som en del af aftalen vil Davidsen-familien fortsætte som medejere, og virksomhedens navn, brand og ledelse vil fortsætte uændret. Alle 23 afdelinger vil fortsætte som hidtil.

– Det er en vigtig del af aftalen, at Davidsen-familien fortsætter som medejer, og at Davidsen-navn, brand og ledelse også fortsætter. Alle vores 23 afdelinger fortsætter naturligvis også, og i det hele taget vil vi fortsætte med at drive Davidsen, som vi har gjort hidtil. Vi vil derfor fortsætte med at samarbejde med vores kunder og leverandører på samme vis som hidtil, skriver Davidsen i pressemeddelelsen.

– Vi håber, at I vil tage godt imod nyheden, og at I så vidt muligt får den fra os, inden I læser den i medierne. Vi har desværre ikke haft mulighed for at orientere jer på forhånd af hensyn til den fortrolighed, der er forbundet med Kesko som børsnoteret virksomhed, lyder det afslutningsvist fra Davidsen.

Handlen afventer nu konkurrencemyndighedernes endelige godkendelse.