Home FREDERICIA Danmarks vildeste kommune
Danmarks vildeste kommune

Danmarks vildeste kommune

0

#DKVILD

Fredericia skal til at være vild! Faktisk skal Fredericia være så vild, at vi vinder konkurrencen #DKVILD som byens politikere har tilmeldt os.
Konkurrencen går i al sin enkelthed ud på, at styrke biodiversiteten i kommunen og skabe bedre forhold til vilde bier, biller og andre insekter.

Biodiversitet

En af de simple måder at slå et slag for biodiversiteten på, er noget så enkelt som ikke at slå dit græs. Tidligere i år meldte Vejdirektoratet at man fra 2022 vil slå græsset langs de danske motorveje og landeveje om foråret i stedet for efteråret, og maskinerne vil have nye indstillinger for klippehøjde. Og det er der en god grund til.

Christina Steenbeck som er biolog ved Vejdirektoratet fortæller:

”Når vi slår græsset om foråret i stedet for om efteråret, giver vi de forskellige blomstrende urter meget bedre mulighed for at vokse og brede sig, og det giver flere levesteder for insekter og dermed en mere rig natur. Det er i den forbindelse vigtigt, at de grønne arealer ikke bliver for ensartede,” siger hun.

”De skal helst være ujævne, have forskellige græshøjder og nogle steder have huller i græsdækket, så der er lidt bar jord til de planter, der har brug for det. Så det går ikke længere at indstille græsslåmaskinen til én højde og så bare fræse derudaf.”

I egen have

På samme måde kan du gøre en masse for biodiversiteten i din egen have. Du kan eksempelvis bygge insekthoteller, udnytte dødt ved eller plante blomster som er nyttige for de lokale insekter.

Men hvad kan man ellers gøre og hvorfor skal vi overhovedet tænke over biodiversiteten? Det kan du lære mere om på lørdag, når Lise Nielson og Karsten Byrgesen fortæller om #DKVILD.

Ellers kan du se indslaget herunder på lørdag klokken 12:

Husk at følge os på http://www.YouTube.com/DanmarkCTV