FREDERICIA

DanmarkC TV mener: Fredericia Kommunes manglende åbenhed skaber mistillid og grobund for alskens rygter

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Hvad der sker på Rådhuset, ved vi af gode grunde ikke. Der er så mange rygter i byen, at vi skal skære os gennem gaderne, hvis vi vil frem. Billedligt talt. Næsten som krudtrøgen i 1849, ligger der en tung dyne over hemmelighedskræmmeriet fra Rådhusets side.

I sidste uge kunne flere medier fortælle, at direktøren for Børne- og Skoleområdet, Michael Maaløe, var hjemsendt, og en afskedigelsessag indledt. Fredericia Kommune vil hverken af- eller bekræfte, og dermed heller ikke fortælle hvad begrundelsen er.

I dag forlyder det, at Fredericia Kommune har hjemsendt kommunaldirektøren, Camilla Kirkedal Nowaks. En sag som skal omkring byrådet, men der er ikke en dagsorden på kommunens hjemmeside. Heller ikke noget fra det magtfulde Erhvervs- og Økonomiudvalg, hvor alle partier med undtagelse af Nye Borgerlige sidder. Hvor sagerne på forhånd kan afgøres, og i princippet gør selve byrådet overflødig.

Da borgmester Steen Wrist overtog embedet som formand for kommunalbestyrelsen og skulle ryde op efter Jacob Bjerregaard, lovede han åbenhed. Om vi fik den i forbindelse med diverse undersøgelser i kommunalt regi, kan altid diskuteres. Tilbage står dog, at Fredericia er en meget lukket kommune når det kommer til forvaltningen.

Men hvorfor skal vi have at vide, der er indledt afskedigelsessager, og begrundelser? Fordi vi, skatteborgerne, betaler. Vi har ved valget overladt vores fælles kommunes udvikling og økonomiske tryghed til politikerne. Samme politikere der skal finde 51 millioner på et fejlslagent budget, skal nu lægge ganske mange kroner oveni for to afskedigelsessager – hvis der altså er nogen!

Som borgere og medier må vi kræve, at den kommunale kommunikationsafdeling kommer igang med at kommunikere til os alle, hvad pokker der foregår.

Borgmesteren må tilbage til holdningen om en åben administration og ærlig politik. Når der tænkes på det økonomiske morads kommunen befinder sig i, er det besynderligt så tavs borgmesteren er.

Få nu indkaldt til et pressemøde, og fremlæg åbent og redeligt hvad pokker der foregår i Fredericia Kommune.

Alt andet vil blot forøge rygterne, som ikke gavner nogen!