Home Covid-19 / Corona virus Danmark forbliver lukket – indtil foreløbig 17. januar
Danmark forbliver lukket – indtil foreløbig 17. januar

Danmark forbliver lukket – indtil foreløbig 17. januar

0

I mens de 20 – 29 årige pt. tager førstepladsen i forhold til smittede, så melder Statsministeren tirsdag aften, at Danmark forbliver lukket frem til foreløbig 17. Januar 2021.

Dermed kan danskerne se frem til yderligere 14 dage lukket i skoler, storcentre, restauranter og barer.

Skoleelever kan se frem til at starte 2021 med 14 dages hjemmeundervisning.

Statsministeriet forudser, at den seneste tids stigning i smitte og kontakt-tal, vil få et yderligere nøk opad i de kommende dage. Derfor holdes Danmark lukket frem til 17.januar.

Med en reel nedlukning af Danmark de kommende uger, anbefaler Sundhedsmyndighederne, at nytårsaften fejres lokalt i de danske hjem, med husstandens medlemmer – og evt, med de tætteste bekendtskaber.

De seneste to uger er tallet af indlagte steget til de dobbbelte – fra 439 til 900 i dag.

Sundhedspersonale oplever 70% mere smitte, end den øvrige befolkning.

116 Plejehjem har smittede beboere og der iværksættes derfor yderligere tiltag. Personale kviktestes når de møder ind, og hygiejnen skærpes yderligere.

Mange danskere er blevet testet op til jul, og netop nu er der god kapacitet i testcentrene. Derfor opfordres alle med mistanke om smitte, til omgående at blive testet, så smittekæder kan brydes.

Både offentlige og private arbejdspladser der ikke varetager kritiske funktioner, opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra.