Læserdebat

Cecilie Roed Schultz: Stå frem og sig det

Af Cecilie Roed Schultz, byrådsmedlem Enhedslisten

Ad flere omgange har jeg hørt særligt Venstre (men også andre borgerlige partier) nævne, at de ønsker at ændre på lærernes arbejdstid i Fredericia Kommune. De ønsker at lærerne underviser flere timer end de aftalte. Dermed kan skolerne nøjes med færre lærere og kommunen opnår derfor en besparelse, som de borgerlige vil bruge på at finansiere forskellige borgerlige budgetønsker.

I Enhedslisten går vi ikke til budgetforhandlingerne med ønske om hverken færre lærere i vores folkeskole eller andre forringelser af velfærden. Og hvis det så bare ved dét, de borgerlige kunne holde sig til at foreslå, ville vi kunne tage en reel politisk debat. 

For ud over, at det ville forringe vores undervisning, vores muligheder for at tiltrække engagerede og dygtige lærere og meget andet, som vi ved den gode lokale aftale betyder, så er der et meget stort problem:

De borgerliges forslag vil være en underminering den aftale der er indgået på baggrund af overenskomsten mellem DLF og KL. Det er dermed et forsøg på at omgås den danske model og dermed en helt utidig indblanding.

Hvis Venstre eller andre vil skære i folkeskolen, så stå frem og sig det. Lad os få en politisk debat. Men lad være med at kaste vores aftalesystem og ansatte under bussen.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv