Home SAMFUND BRIDGE PÅ SKOLESKEMAET
BRIDGE PÅ SKOLESKEMAET

BRIDGE PÅ SKOLESKEMAET

0

På Erritsø Fælleskole skal 8. årgang fremadrettet have bridgeundervisning på skoleskemaet

                                                                                                                                  

I forbindelse med projektet Åben Skole, har Erritsø Fællesskole lavet et samarbejde med bridgeklubben Fæstningen, der skal lære 8. årgang om Bridge og spillets hemmeligheder og udfordringer. Formålet er at introducere eleverne for kortspil, men også faglige matematiske begreber, for eksempel sandsynlighedsberegning.

”Da jeg var ung, var kendskab til kortspil en selvfølge. Vi har i dag en generation af forældre, hvor mange ikke spiller kortspil med deres børn. Samarbejdet med Fæstningen er en oplagt mulighed for eleverne til at blive introduceret for kortspil og spilstrategier. Samtidig lærer de en masse matematiske færdigheder, og hvordan de kan bruges i praksis”, siger Kurt Roager Simonsen, afdelingsleder på Erritsø Fællesskole.

 

I spidsen for undervisningen står Morten Bilde, der er træner for juniorlandsholdet i Bridge. Han vil sammen med 10 frivillige fra bridgeklubben Fæstningen lære eleverne om spilstrategier i den understøttende undervisning hver torsdag fra kl. 12.30-15.00.

 

Morten Bilde er gift med Dorte Cilleborg Bilde, der tidligere har repræsenteret Danmark på damelandsholdet. Morten Bilde har siden 2005 arbejdet med Juniorbridge, herunder undervisningsweekender, juniorturneringer og juniorlandshold.

 

Frem til efterårsferien skal 8. årgang arbejde med spilstrategier, hvor de skal afprøve forskellige områder, herunder skak, e-gaming, Den Digitale Junglebane og Bridge. Første undervisningsgang er 24. august.