Kort Nyt

Børns Vilkår samler ind i dag

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Børns Vilkår afholder landsindsamling i dag med det højeste antal tilmeldte indsamlere nogensinde. Pengene går til at sikre, at endnu flere børn og unge kan komme igennem til BørneTelefonen og unge-rådgivningen HØRT

Næsten 17.000 danskere har meldt sig til at bruge noget af deres søndag på at samle ind til BørneTelefonen og unge-rådgivningen HØRT søndag den 26. marts. Børns Vilkår forventer, at der med indregnet frafald vil være 14.600 aktive indsamlere på dagen, hvilket er 27 procent flere end året før.

Pengene fra landsindsamlingen går til at rekruttere og uddanne flere frivillige rådgivere og til at udvikle rådgivningstilbuddene og sikre, at BørneTelefonen og HØRT kan forblive døgnåbne. BørneTelefonen havde sidste år over 60.000 samtaler med børn og unge, og selvom det er flere end nogensinde, er der fortsat mange børn og unge, der oplever kø og ventetid, især om aftenen.

”Vi er dybt taknemmelige for, at vi igen i år har rekordmange tilmeldte indsamlere, som vil støtte op om børn og unge i Danmark, der har det svært. Ingen børn og unge skal vente på hjælp, når først de har rakt ud – slet ikke hvis de f.eks. oplever vold i hjemmet eller går med selvmordstanker. Vi besvarer heldigvis flere og flere henvendelser, men vi er ikke i mål. Jeg håber derfor, at alle vil tage godt imod de mange indsamlere, der bruger noget af deres søndag på at samle ind,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Mistrivsel fylder mere end tidligere
Når børn og unge henvender sig til BørneTelefonen, vil de oftest tale om forholdet til deres forældre, ligesom trivsel i klassen og psykisk mistrivsel fylder væsentligt mere i samtalerne end tidligere. På HØRT er det især samtaler om kærlighed og forelskelse, men også selvmordstanker og psykisk mistrivsel, der fylder.

”Det er vigtigt, at børn og unge har et sted, hvor de trygt og anonymt kan række ud efter hjælp – uanset tidspunkt på døgnet. Af samme grund er det virkelig vigtigt, at BørneTelefonen og HØRT kan fortsætte med at være døgnåbne, for særligt om natten har vi mange samtaler i den alvorlige ende af skalaen,” siger Rasmus Kjeldahl.


Fakta

• Børns Vilkår afholder landsindsamling søndag d. 26. marts.
• De indsamlede midler går bl.a. til at drive og udvikle BørneTelefonen og HØRT gennem rekruttering og uddannelse af flere frivillige rådgivere.
• BørneTelefonen (tlf. 116 111) har eksisteret siden 1987 og har åbent alle dage, døgnet rundt, året rundt. Unge-rådgivningen HØRT har til april eksisteret i et år.
• I 2022 havde BørneTelefonen over 60.000 samtaler med børn og unge, hvilket er det højeste antal nogensinde.