FREDERICIA

BÆREDYGTIGE KONFIRMANDER VISTE BÆREDYGTIG MODE

Det Bruunske Pakhus dannede søndag ramme omkring et bæredygtigt modeshow, med brugte konfirmand kjoler og jakkesæt

Bæredygtig konfirmand havde søndag, budt kommende konfirmander og andre interesserede, til en modeshow og inspirationsdage i Det Bruunske Pakhus i Fredericia – og dette tilbud havde mange forældre taget i mod.

Når en konfirmation er veloverstået, og de sidste rester efter festen er ryddet op, så ryger de dyre konfirmantionskjolen eller jakkesættet tit ind på en bøjle i tøjskabet. Det vil “Bæredygtig konfirmand” have gjort op med. Søndag inviterede de til et modeshow, og et inspirationsarrangement i Det Bruunske Pakhus i Fredericia, hvor interesserede kunne se de mange næsten ubrugte konfirmationskjoler og jakkesæt, der helt gratis kan lånes til den forestående konfirmation.

Til DJmusik fra mobildiskoteket ENDLESS BEAT, blev et udvalg af konfirmationskjoler og jakkesæt, fremvist for de fremmødte, og efterfølgende kunne man udvælge lige netop den kjole eller det jakkesæt, man gerne vil låne til den forestående konfirmation – helt gratis. Der var også god mulighed, for at få inspiration til hårdopsætning, afprøvning af konfirmationstøj og en hyggesnak om den kommende store dag.

Arrangementet var et gratis tiltag, og flere sponsorer havde støttet op.

 

 

Bæredygtig konfirmand skriver som sig selv på deres facebook side.:

Hvem er Bæredygtig Konfirmand og hvorfor?

Bæredygtig Konfirmand er en nonprofit gruppe bestående af en kerne på fem personer med fælles interesse i bæredygtighed, genbrug og at hjælpe andre. Sagt på en anden måde, at styrke ressourcer til at give ressourcer. Ligesom gruppen ønsker at skabe en naturlig bevidsthed om de valg vi som mennesker (ung eller voksen) tager. Vi ser initiativet Bæredygtig Konfirmand som et brand og livstilsændring, der gælder alle. Vores initiativ er altså ikke kun for konfirmander fra et bestemt sogn eller provsti, men de som kan have glæde af og ønsker at støtte Bæredygtig Konfirmand. På samme måde håber vi også at kunne give kontakten videre til og samarbejde med lignende grupper.
Vi hører under Fredericia provsti som et frivilligt og selvstændigt initiativ, da vi synes at Bæredygtig konfirmand hører til den danske folkekirkes område. Dette betyder også at vi har et bagland og et ansvar.

Projektgruppen består af:

Lene Ganzhorn Bøttern, 48 år, livredder: Kombinationen af bæredygtighed og velgørenhed tiltaler mig meget og det føles godt og meningsfyldt at være en del af dette projekt.

Sophie Johanne Ganzhorn, 22 år, studerende: Grunden til at jeg er en del af projektet skyldes, at jeg gerne vil sætte fokus på bæredygtighed og det at genbruge tøj. Selv er jeg storforbruger af genbrugstøj, så på den måde giver det mening for mig at forsøge at bringe det videre.

Lise Rind, 44 år, sognepræst v/ Egeskov Kirke: Mine bevæggrunde er diakoni og bæredygtighed. Føler vi skaber et fællesskab omkring projektet.

Chalotte Christensen, 35 år, laborant: Vil gerne sætte fokus på bæredygtighed og hjælpe mennesker der ikke har så mange midler.

Henriette Themsen, 24 år, livredder: Vil rigtig gerne arbejde med frivillighed og synes konceptet bæredygtighed og social omsorg spiller godt sammen.

Hvad er det så vi vil og kan med tøjet?

Bæredygtig Konfirmands håb er at samle nyt og brugt tøj til både drenge og piger. Tøj der kan bruges på selve konfirmationsdagen, indgå i blåmandagstøjet og være et brugbart minde i hverdagen. Det kan være konfirmationskjoler, sjaler, blazere, jakker, butterflys, bælter, veste, bukser mm.

Hvis noget af det indsamlende tøj har brug for at blive repareret eller syet om kan vi bruge andre frivillige, som har viden og lyst til dette.
Vi håber på et godt samarbejde med f.eks. produktionsskolen og Depotgården i Fredericia i forhold til reparation eller ændring af tøj.

Vi er i dialog med Fredericia kommune i forhold til lån af lokaler til opbevaring af konfirmationstøjet mm. Viceborgmester, arrangements- og eventkoordinator ved Fredericia kommune, Ole Steen Hansen, er positiv stemt overfor initiativet og ser muligheder i et fælles ansvar.
Vi ønsker at kunne samarbejde med skoler, ”det grønne rum” i Fredericia og lokale erhvervsdrivende til at støtte og styrke vores projekt.

Hvordan kommunikerer vi?

Bæredygtig Konfirmand har egen facebookside, instagram og kontaktpersoner, så vi kan være i dialog med interesserede og udvikle konceptet.
Vores ønsker og håb er at fejre Bæredygtig Konfirmand med modeopvisning og fernisering i februar måned 2018. Her kan konfirmanderne komme og se udvalget af tøj og på den måde støtte op om projektet

Indtil da er Projektet Bæredygtig Konfirmand i gang med at indsamle, formidle, skabe kontakter, blive kontaktet, udveksle ideer og glæde os over interessen for Bæredygtig Konfirmand.