Home Læserdebat Advokatundersøgelsen skal offentliggøres
Advokatundersøgelsen skal offentliggøres

Advokatundersøgelsen skal offentliggøres

0

Af: Tommy Rachlitz Nielsen. Konservativ spidskandidat til KV21

Efter mange års mørkelægning og lukkethed er advokatundersøgelsen af Jacob Bjerregaard byrådets mulighed for at omsætte ord til handling og anerkende borgernes ret til indsigt i hvad der foregår bag de lukkede døre på rådhuset.

Det Konservative Folkeparti respekterer naturligvis at offentliggørelse af advokatundersøgelsen skal følge reglerne i offentlighedsloven, og at personlige oplysninger om de interviewede medarbejdere kan være fortrolige.

Derudover finder vi de af største vigtighed at borgerne får indsigt i hvad der er sket i forvaltningen og i det politiske system under Jacob Bjerregaards tid som borgmester, men måske lige så vigtigt, under den hjemsendte kommunaldirektør. Det er væsentligt at huske at det er kommunens borger der har betalt for det der er foregået, inklusiv de mange udskiftninger af chefer og direktører, som har været en betragtelig omkostning for kommunen.

Hvis det siddende byråd ønsker at genvinde lidt af borgernes respekt og tillid, er det sidste udkald. Tiden er kommet til at bevise at den åbenhed og gennemsigtighed, som alle taler om, men ingen gør noget ved, faktisk er andet end tomme ord.

Selv uden at have set resultatet af undersøgelsen, er det ret enkelt at konkludere at det meget tætte samarbejde mellem borgmesteren og kommunaldirektøren er direkte årsag til det systemsvigt som har tilladt det usunde arbejdsklima på rådhuset og de efterhånden mange sager som grundkøb, indblanden i Fredericia Teaters økonomi, konens ansættelse ved ADP og mange andre suspekte sager som aldrig er blevet undersøgt grundigt og uafhængigt.

Så kære byråd, det er nu I har chancen. Der skal ryddes op, helt ind i krogene. I skal sikre jer at der ikke er fejet noget under gulvtæppet og skabene skal tømmes så vi får alle skeletterne med. Og vi kan forsikre jer om at Det Konservative Folkeparti i Fredericia vil følge med på sidelinjen og sikre at det bliver gjort rigtigt.