SUNDHED

Medlemmer af Diabetesforeningen imod samarbejde med Krifa

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Nu har Diabetesforeningen ophævet samarbejdet med KRIFA med øjeblikkelig virkning

Da Diabetesforeningen torsdag i sidste meldte ud, at de havde indgået et samarbejde med Krifa (Kristelig Fagbevægelse, der ofte går under betegnelse “gul fagforening”) brød et ramaskrig ud blandt mange medlemmer.

Udmeldelser
Landet over startede en bølge af udmeldelser. Også i Fredericia medførte det øjeblikkeligt udmeldelser, og mindst en forlod sin plads i bestyrelsen.

Samarbejdet stoppet
I dag meddeler Diabetesforeningen, at samarbejdet med Krifa er stoppet.

Foreningen giver følgende begrundelse:
“Vi har opsagt vores samarbejde med Krifa. Vi har tænkt samarbejdet som et økonomisk fordelagtigt medlemstilbud og som en vej til at opspore flere med type 2-diabetes. Men siden det blev lanceret torsdag, har det gjort stort indtryk på os, at det vækker store følelser og bliver set som en arbejdsmarkedspolitisk stillingtagen. Og det var hverken vores ønske eller ærinde. Tværtimod: vores væsentligste opgave som patientforening er at samle alle ståsteder om diabeteskampen.”

“Vi beklager den usikkerhed, samarbejdet har givet om vores ståsted. For ingen skal være i tvivl om, at vi fortsætter med det vigtigste: at forene medlemmer og omverden om kampen for et bedre liv med diabetes,” siger marketingchef Sebastian Erbo Hoffmann, der har ansvaret for Diabetesforeningens kommercielle samarbejder herunder dette med Krifa.

Samarbejdet ophører fra i dag, mandag den 27. november, slutter opslaget fra Diabetesforeningen.