SUNDHED

Bred aftale om bedre hjælp til børn som pårørende indgået i Folketinget

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Alle Folketingets partier har indgået en aftale, der skal styrke hjælpen til børn og unge, som er pårørende for eksempel til forældre, der lider af kritisk sygdom, en psykisk lidelse eller alvorligt misbrug.

Med aftalen er partierne enige om udmøntningen af 15 millioner kroner, som blev afsat på finansloven 2022.

Pernelle Jensen (V), Fredericia, har som medlem af Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Syddanmark, haft denne sag på dagsordenen længe. “Det er meget positivt, at Christiansborg synes om idéen, og også sender penge med,” lyder det begejstret fra Pernelle Jensen der både er medlem af regionsrådet og er formand for Unge- og Uddannelsesudvalget og medlem af Børne- og Skoleudvalget i Fredericia Kommune. Dermed kan Pernelle Jensen følge beslutningen i Folketing og region helt til dørs.

“Der kan være op- og nedtur i sådan et sygdomsforløb,” forklarer Pernelle Jensen, “og der skal vi gribe børnene på det rigtige tidspunkt.”

“Vi arbejder videre i vores forvaltning med, hvordan strukturer vi det her bedre, end vi gør lige nu.” fortæller Pernelle Jensen til DanmarkC TV, om det arbejdet der nu sker i Fredericia Kommune.

Pernelle Jensen er opmærksom på, at der i Fredericia Kommune er flere tilbud til børn og unge. Blandt andet sorggrupper og grupper under Kræftens Bekæmpelse. “Det er måske ikke sat så meget i system, som det i virkeligheden helst skulle være.” kan du høre i videoen herunder.

I videoen herunder fortæller Pernelle Jensen om det arbejder der er iværksat, og som også behandles i Fredericia Byråd. Det konkrete emne findes ved at spole frem til tiden 17:12.