Kort Nyt

Dyreværnet har i 125 år hjulpet kæledyr over hele landet – blandt andet schæferhvalpen Liv, der havde stået lænket til en radiator i syv dage!

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

I 2023 fejrer Dyreværnet 125-års fødselsdag: Fra at være startet som en lille københavnsk forening der reddede gadehunde i storbyen, er Dyreværnet i dag landskendt og redder kæledyr i hele Danmark. Fredag den 9. juni bliver personalet og Dyreværnets dyr fejret på internatet i Rødovre

Den fire måneder gamle schæferhvalp, Liv, blev fundet lænket til en radiator, da ejeren var blevet indlagt. Den lille hvalp var så svag, at hun ikke kunne stå på benene. Hun blev straks bragt til Dyreværnets internat i Rødovre, hvor dyrlægeteamet stod klar til at behandle hende.

Schæferhvalpen Liv. Foto: Dyreværnet ved Katja Lund Sohl.

Hun vejede kun fem kilo, hvilket er halvt så meget, som hun burde veje og Dyreværnets dyrlæge Sophie Haack-Hamilton vidste, at der skulle ske noget hurtigt ”Liv var så afkræftet, at hun hverken kunne gå eller stå og så dehydreret, at den væske, hun med det samme blev tilført via drop, var i allersidste øjeblik. Den lille krop var lige ved at lukke ned, så var der gået en dag mere, var hun gået bort«, fortæller dyrlæge Sophie, som holdt Liv under observation i 24 timer bl.a. ved at ligge i arm med hende under dynen.

Liv er i dag adopteret af en kærlig familie og har det fantastisk og Sophie fortsætter ”Hun er kommet til en familie med to store teenagere og er blevet familiens kæledække. Hun er med dem overalt og lever i dag bare livet – præcis som en hund skal” og af samme grund understreger Livs historie også Dyreværnets motto: ’Alle kæledyr i Danmark skal have et godt hjem’.

Schæferhvalpen Liv. Foto: Dyreværnet ved Katja Lund Sohl.

Henrik Knaack, der er direktør for Dyreværnet, deler også sin glæde omkring Liv og Dyreværnets dygtige personales arbejde ”Liv er et fantastisk eksempel på, at det nytter noget at holde øje. Hvis det ikke havde været for nogle opmærksomme mennesker, havde Liv ikke været her i dag – og hun er et godt eksempel på, at vi hos Dyreværnet kæmper til det sidste og aldrig giver op. Og når man så møder Liv i Dyreværnets Dyrlægeklinik, hvor hun er kunde, og ser hvordan hun trives i dag, så bliver man jo bare så glad”, slutter Henrik.