Kort Nyt

Biblioteket hjælper dig med det digitale

Af Tommy Raun - thr@danmarkc.tv

Går du også lidt i stå foran skærmen, når du skal åbne e-boks, logge på borger.dk eller gerne vil i gang med en lydbog på e-reolen? Kom ned på biblioteket, så løser vi det sammen

Anja og Stine har begge erfaring med IT-hjælp til borgere fra henholdsvis Fredericia og Vejle bibliotek.

To formiddage om ugen sidder vi klar til at hjælpe borgere med IT. Det er primært Digital post, e-mail, kopiering, scanning, print, bibliotekets egne digitale tilbud og MIT ID, vi hjælper med. Særligt MIT ID har været en udfordring for borgerne, og vi har oplevet stor efterspørgsel efter vejledning til at komme i gang med det nye MIT ID.

Lad os løse det sammen

Vi oplever, at digitale løsninger for mange er ret komplicerede og de borgere, der har brug for hjælp kommer ofte flere gange, før udfordringen er løst.

“Jeg synes, det er en dejlig opgave, hvor man får et nært forhold til borgerne”, fortæller Stine. “En formiddag for et par år siden kom der for eksempel en ældre dame med sin iPad og ville have hjælp med at få sin digitale post i e-boksen sorteret i mapper. Ugen efter var hun tilbage igen og skulle lige have opfrisket, hvordan det nu var, man gjorde. Jeg synes, det er en ihærdighed, man kun kan tage hatten af for. I månederne efter kom hun ganske ofte, og med tiden kastede hun sig også ud i at prøve kræfter med bibliotekets e-bøger på eReolen”.

Udvidet service – it-hjælp både tirsdag og torsdag

Vi oplever ofte, at borgeren lige skal hjem og hente sin mobiltelefon, pas eller finde en kode. Så fortsætter vi næste uge. Det kan godt blive en lidt for langstrakt affære, så i år har vi besluttet at tilbyde IT-hjælp både tirsdag og torsdag. Hvis der er behov for hjælp på andre tidspunkter, kan vi ofte finde et hul i kalenderen.


Om Anja og Stine

Anja er bibliotekar og har de seneste to år stået for IT-hjælpen på Fredericia Bibliotek. Stine er også bibliotekar og har erfaring med IT-hjælp fra sit tidligere arbejde på Vejle Bibliotekerne.


Praktisk info
Tirsdag og torsdag kl. 10-12. på 1. sal – bare drop in, ingen tilmelding
Husk NemID, Mit ID, koder til mail og andre relevante adgangskoder