Læserdebat

Mail Gate – Det lugter og det er ikke af frisk fanget fisk

Poul Rand, Calvinsvej 34, Fredericia. Lokalformand Liberal Alliance

Jeg tror ikke på administrationens undskyldninger omkring den manglende fremkomst af E-mail i byrådspolitikkernes tjeneste mail. Det ikke bare lugter det stinker, undskyldninger omkring hvorfor det gik galt, kan selv en svagbørnskoloni (ikke for at hænge denne gruppe ud) gennemskue.

Kommunaldirektøren udtaler: Der er tale om en IT-fejl – Spørgsmålet er: Er det en bevist fejl?

Ingen, gentager INGEN må kompromittere de 21 byrådsmedlemmers e-mail eller andres. Enhver borge skal til enhver tid kunne henvende sig til deres byrådsmedlem. Dette er FUSK ikke en tilfældig hændelse. De ansvarlige bør politianmeldelse.

Er det egentligt noget som administration og borger bør bekymre sig om? Ja, cybersikkerhed er et centralt element i sikring af borgernes tillid til kritisk infrastruktur, kommunikation, 5G og øvrige måder vi via tvungen digital kommunikation SKAL kommunikere med myndigheder, virksomheder samt øvrige halv- og heloffentlig instanser. Ufattelig meget kritisk infrastruktur køre online eller på anden må digital.

Nye tider med trussels senarier der konstant ændres kræver nytænkning af cyberstrategier, teknologier,forretningsmodeller, risici og trusler, kort sagt senarier der løbende SKAL opdateres. Forsvinder E-mails af sig selv, NEJ, hvis dette kan ske i det kommunale system så skift til gratis Gmail eller Hotmail, der er da rimeligstyr på tingene.

Fredericia har brug for en stærk leder der kan styre en stærk administration, den tidligere administration med et fattesvagt byråd i ryggen kom via borgmesterskandalen, teaterskandale, borgervejlederskandalen, ADP sagen og andre ”småting” til at koste de Fredericianske borgere dyrt.

Vores nuværende borgmester Steen Wrist er en ærlig mand, MEN hvor var han da Fredericia Kommunes topledelse forgyldede sig selv i efteråret 2021? Så Fredericianerne kom til at betale omkring 16.4 millioner kroner for at blive ledet af en borgmester med en løn på 1.3 mill. kr.?

Hvor er han i alle skandalesagerne, tavs som en østers?

Øver Steen Wrist sig i inderhavnen til danmarksmesterskabeti pælesidning? Og kikker på den havneudvidelsen han ikke tør oplyse borgerne om og konsekvenserne af.

Steen Wrist få nu styr på det administrative i din kommune eller gå af. Igen og igen ser vi administrationen vokse på leder og mellemleder niveau og med mindre og mindre styr på sagerne.

Om kommunaldirektøren lyver eller taler imod bedre viden ved Jeg ikke, MEN IT fejl der sletter 21 byrådsmedlemmers E-mail og øvrige den er sendt til er utænkeligt med mindre der bevist er indlagt et filter til samme, uanset om i kan lide den tidligere borgervejleder eller ej, har denne som andre ret til at ytre sig til de lokale politiker, uden filter. 

Find den ansvarlige for FUSK og Borgmester Steen Wrist, træd for fanden i karakter, bare for en gangs skyld. Det hjælper ingen du leger havenisse og gemmeleg. Borgerne bliver søsyge af alle Jeres søforklaringer. Kort sagt hvor er ansvarligheden henne i Fredericia Kommune? Igen står Fredericia kommune med en taber sag.

Liberal Alliance har sagt det før og gentager gerne igen i er ikke dygtige nok til at lede kommunen.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv