FREDERICIA

Bliv en del af Fredericia Biblioteks læsefamilieforløb

Af Tommy Raun - thr@danmarkc.tv

Hvornår har du sidst haft en af de der stjernestunder, der både samler og flytter familien? Læsefamilierne er et modsvar til den moderne families stress, jag og fraværsfornemmelser

Fra 15. september kan du blive en del af Fredericia Biblioteks Læsefamilieforløb. 

Hverdagen er fyldt med et hav af distraktioner: Skærme, apps og aktiviteter, der ligger på lur efter opmærksomheden og stjæler os fra hinanden. 

Tyverisikring af det nære 
Selve grundstenen i tilbuddet er en række læseposer, som vi har tilbudt til lån på biblioteket det seneste år. Vi vil i efteråret forsøge at gøre opmærksom på poserne på en ny måde, da vi gerne vil have endnu flere familier til at prøve vores poser. Derfor er det nu muligt at tilmelde sin familie til et forløb i efteråret. 

Forløbet starter torsdag den 15. september, hvor alle tilmeldte familier mødes til opstartsmøde på Fredericia Bibliotek. Her vil I blive introduceret til poserne, hvorefter alle familier får en pose med hjem hver. Efter ca. 4 uger, skal I komme forbi biblioteket og bytte jeres poser ud med en ny pose. Den 17. november mødes vi alle familier igen. Her skal hver familie ud fra en række spørgsmål, fortælle om jeres oplevelse med forløbet og poserne, I har haft med hjemme. Til sidst slutter vi af med at spise pizza sammen og erfaringsudveksle imens. 

En typisk læsepose bevæger sig inden for et overordnet tema (fx. uhygge, røverhistorier, natur) og på tværs af bibliotekets materialer og tilbud. Posen kan således rumme alt lige fra bøger, brætspil, film-links eller opskrifter på aktiviteter, man kan lave sammen – inde som ude. 

Posen er sammensat sådan, at den aktiverer hele familien og hen over en måned kan tages i doser, der let kan indarbejdes som små samlende indslag i hverdagen. 

Alle familier vil i læsefamilieforløbet nå at få to poser med hjem. 

Læsefamilie-tilbuddet blev i 2018 afprøvet af 75 nordjyske familier og erfaringer fra disse pilotforsøg kan ses i fem korte videoer via http://bit.ly/laesfamvid

Sådan bliver du en del af bibliotekets læsefamilieforløb

Tilbuddet med læsefamilierne kører fra 15. september til 17. november og er gratis. Læseposerne er møntet på større børn – primært i alderen 10+.

Tilmelding er nødvendig til Signe Johansson Jørgensen, enten på mail: signe.jorgensen@fredericia.dk eller sms 22940322. I er velkomne til at henvende jer til Signe for yderligere spørgsmål. 

Vi kan kun have max 10 familier i forløbet, så først til mølle. 
Du kan læse mere på Opstart: Læsefamilier | Fredericia Bibliotek