Læserdebat

Det Konservative Folkeparti foreslår at udvide whistleblowerordning

Læserdebat af Tommy Rachlitz Nielsen, Byrådsmedlem Det Konservative Folkeparti, Ternevej 1, 7000 Fredericia.

Det Konservative Folkeparti vil afskaffe begrænsningerne i den whistleblowerordning som byrådet indførte sidste år og som er et resultat af et krav fra EU.

Baggrunden er, at Fredericia Kommune i slutningen af 2021 indførte en whistleblowerordning der kun dækker tiltrædende, nuværende og tidligere ansatte og samarbejdspartnere til kommunen. Derfor foreslår Det Konservative Folkepartis byrådsgruppe at Fredericia Kommune udvider ordningen til at omfatte alle borgere og virksomheder hjemsiddende i Fredericia Kommune, samt kommunens samarbejdspartnere.

Efter de mange turbulente år Fredericia har været igennem med lukkethed, kammerateri og mørklægning af mange sager er det vigtigt at skabe mulighed for at vi alle kan indberette uregelmæssigheder i såvel den politiske som den administrative del af kommunen. Det vil give os mulighed for at undersøge sager og frikende de uskyldige, men også forfølge de skyldige. Det er en vigtig del af den oprydning som Fredericia Kommune stadig skal igennem.

En whistleblowerordning skal netop sikre den nødvendige retssikkerhed for alle borgere og virksomheder i Fredericia, og må derfor ikke være afgrænset til kun at gælde for ansatte og samarbejdspartnere.

Tiden er kommet til at sætte handling bag ordene om åbenhed og gennemsigtighed og for Det Konservative Folkeparti er det derfor tvingende nødvendigt, at alle får mulighed for at fortælle, hvis de mener at der er noget galt eller oplever uhensigtsmæssigheder, der skal reageres på.

Vi er nødt til at erkende at hvis vores borgere og samarbejdspartnere, ja måske endda politikere havde haft mulighed for at anmelde mistænkelige forhold, så var borgmestersagen blevet undersøgt længe før det hele gik så galt som det endte med. Det samme kunne være sagen med Fredericia Teater og hvem ved hvad vi ellers kunne have afdækket?

Det korte af det lange er at hvis vi lytter mere til vores borgere, virksomheder og medarbejdere kan vi sandsynligvis undgå at ufine sager bliver overset eller endnu værre overhørt.

Derfor skal vores whistleblowerordning gælde alle.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv