FREDERICIA

Fredericia Kommune giver dobbelt KRAM

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

350 medarbejdere får fif til et godt arbejdsmiljø i levende værksteder

 

Der bliver hevet i elastikker, drukket grøntsagsjuice og afprøvet mindfulness, når 350 af kommunens medarbejdere i disse dage deltager i den årlige arbejdsmiljøuge. Arbejdsmiljøugen er sat i værk af Hovedsamarbejdsudvalget og sætter hvert år fokus på et konkret arbejdsmiljøemne.152701_0575

 

I år er der fokus på det hele menneske og på de faktorer, der opbygger og vedligeholder vores krop og psyke.  Det brede sundhedsbegreb dækker blandt andet over ”Det dobbelte KRAM”, som har fokus på de traditionelle sundhedsindsatser (Kost, Rygning, Alkohol og Motion), og samtidig også har fokus på den mentale sundhed (Kompetencer, Relationer, Accept og Mestring).

 

”Vi skal som kommunal arbejdsplads blive ved med at have fokus på, at medarbejdere og ledere undgår fysisk og psykisk nedslidning. Det gør vi blandt andet via den årlige arbejdsmiljøuge, som vi plejer at have rigtig god opbakning til. Det gælder heldigvis også i år, hvor rigtig mange har meldt sig til at deltage i et levende værksted, hvor der bydes på korte smagsprøver i mestring, arbejdsyoga, coaching, træning, mindfulness og sund mad”, fortæller arbejdsmiljøkoordinator Tine Busk.

 

Når deltagerne har prøvet teknikkerne på egen krop, er det nemmere at tage det næste skridt og bringe den nye viden og inspiration med tilbage på arbejdspladsen. På den måde er det håbet, at de konkrete øvelser og fif vil blive delt med kollegerne og brede sig endnu længere ud på de kommunale arbejdspladser.

 

”Vi kører levende værksteder fire forskellige steder i kommunen, nemlig på brandstationen, på kompetencecentret, i byrådssalen og i Elbohallen. Det er med til at understrege, at uanset den fysiske ramme kan vi på vores arbejdspladser sagtens tænke små ting ind i hverdagen, som kan hjælpe os til at blive stærkere fysisk og psykisk”, afslutter Tine Busk.