LOKALSPORT

Lokal judokæmper fik 2. plads ved stort internationalt stævne

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

12-årige Mai Due Nørskov vandt søndag en sølvmedalje i vægtklassen minus 48 kg. ved det store internationale judostævne Matsumae Cup, der blev afholdt i Vejle.

Med over 600 deltagere fra de nordiske lande, England, Irland, Skotland, Tjekkiet, Polen, USA, Holland, Luxemburg, Portugal og Japan er stævnet det største på dansk grund, så formand for Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub, Lasse Weimar er stolt.

Sidste år deltog Mai ved Danish Open, hvor hun næsten ikke nåede at være på måtten fordi hun fik så hård modstand, så det er en utrolig flot udvikling hun har været igennem så hun står i dag med en sølvmedalje ved så stort et internationalt stævne. Oven i købet er det første gang, at hun kæmper i den her vægtklasse, fortæller Lasse Svane Weimar.

Judoturneringen Matsumae Cup blev startet i 1988 af grundlæggeren af Tokai University i Japan Dr. Shigeyoshi Matsumae for indenfor judosporten at skabe venskaber hos ungdomskæmpere på tværs af landegrænser, og Vejle Judoklub stod for dette års turnering.