FREDERICIA

LÆS ALT HER : FREDERICIA FÅR UDDANNELSESSTATION

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Fredericia er i blandt de 10 danske byer, der får del i regeringens “Bedre balance II”, der offenliggøres onsdag kl. 13.00. Det oplyser DR på deres hjemmeside tirsdag aften.

Statsministeren vil på pressemødet onsdag, sætte fokus på de såkaldte uddannelsesstationer, og hvilke uddannelser der der tillægges hvilke byer.

I blandt de 10 byer, er Fredericia. Fæstningsbyen får del i de mellem 500 og 1000 nye uddannelsespladser regerigen drysser ud over danmarkskortet, og byen skal specifikt fremadrettet tilbyde, at være station for uddannelsen til Automationsteknolog, baseret på EA Erhvervsakademiuddannelsen i Odense.

I gennemsnit kan det betyde mellem 50 og 100 uddannelsespladser på Uddannelsesstationen i Fredericia.

Som uddannelsesstation, skal Fredericia tilbyde dele af uddannelsen til Automationsteknolog, hvilket vil sige, at den enkelte studerende skal kunne tage moduler, eller dele af sin uddannelse i fæstningsbyen.

Få nyhederne via facebook – Giv DanmarkC TV dit facebook like, og bliv adviseret så snart en nyhed rammer redaktionen

I følge Sophie Løhde, skal planerne give et kompetenceløft til hele landet. – Det skriver DR.

Den ordinære uddannelse til Automationsteknolog, er en kortere videregående uddannelse på 120 ECTS-points, der tager 2 år, og indeholder udover teori, 3 måneders SU-berettiget praktik. Uddannelsen har studiestart i både September og i februar.

Under uddannelsen til Automationsteknolog, lærer eleven at anvende tekniske, kreative og analytiske færdigheder i forbindelse med dimensionering, design, programmering og konfiguration af automatiske anlæg. Eleven får viden inden for innovative processer, projektledelse og forretningsforståelse, ligesom du lærer at håndtere projektudvikling i alle faser ved strukturering, kvalitetssikring og dokumentation af løsninger under hensyntagen til gældende regler og standarder inden for automationsområdet.

Du kan se en lille film om uddannelsen her.:

Fakta om Automationsteknolog uddannelsen

Med uddannelsen som automationsteknolog får du færdigheder i at analysere en proces og automatisere den ved hjælp af højteknologiske programmer, maskiner og robotter.

Du bliver rustet til job i fx ingeniør- og IT-virksomheder, hvor du kommer til at arbejde med teknologi til at afhjælpe og automatisere arbejdsgange, processer og lignende. Din titel kan blive alt fra projektleder og udviklingsingeniør til PLC-programmør.

(Kilde : eadania.dk)

(Videokilde : eal.dk)